Αρχαία Ελληνικά: Η “νεκρή” γλώσσα που κερδίζει το App Store

Στην πρώτη θέση του ελληνικού iTunes Store για τις εκπαιδευτικές επί πληρωμή εφαρμογές βρίσκεται η πρώτη εφαρμογή εκμάθησης αρχαίων ελληνικών “Αρχαιογνωσία“.

Ταυτόχρονα, βρέθηκε στο νούμερο 5 της Κύπρου, στο νούμερο 47 της Τσεχίας και στο νούμερο 93 του Καναδά, ενώ για τις ΗΠΑ είναι η εφαρμογή για τα αρχαία ελληνικά με τις περισσότερες πωλήσεις.

“Αρχαιογνωσία”: Η πρώτη εφαρμογή εκμάθησης αρχαίων ελληνικών στο iTunes

Οι επιδόσεις της εφαρμογής μαρτυρούν το ενδιαφέρον των σύγχρονων ανθρώπων για μία γλώσσα που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ως “νεκρή”.

Η εφαρμογή βασίζεται σε ένα κλιτικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με περισσότερα από 10 εκατομμύρια λήμματα και περιλαμβάνει:
– Πολυτονικό ορθογράφο, όπου κάποιος μπορεί να γράψει μία λέξη μονοτονικά, ακόμα και άτονα και η εφαρμογή να την “επιστρέψει” πολυτονικά ορθογραφημένη.
– Βοηθάει στην κλίση των λέξεων σε όλες τις φωνές, χρόνους, εγκλίσεις και πτώσεις ανάλογα με το μέρος του λόγου στο οποίο ανήκει.
– Τα αποτελέσματα της κλίσης μπορεί κάποιος να τα αντιγράψει σε άλλη εφαρμογή, να τα κάνει share σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα να τα εκτυπώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ