“Αρχαιογνωσία”: Η πρώτη εφαρμογή εκμάθησης αρχαίων ελληνικών στο iTunes

Αρχαιογνωσία” ονομάζεται η πρώτη εφαρμογή εκμάθησης Αρχαίων Ελληνικών για  Smartphone, απαραίτητη σε κάθε μαθητή, σπουδαστή, εκπαιδευτικό ή όποιον θέλει να μάθει εύκολα και σωστά Αρχαία Ελληνικά.

Το ReadPoint.gr, η μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομής ψηφιακού περιεχομένου λανσάρει την πρώτη εφαρμογή για smartphone που βοηθάει στην εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, την “Αρχαιογνωσία“.

Η εφαρμογή βασίζεται σε ένα κλιτικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με περισσότερα από 10 εκατομμύρια λήμματα και περιλαμβάνει:
Πολυτονικό ορθογράφο, όπου κάποιος μπορεί να γράψει μία λέξη μονοτονικά, ακόμα και άτονα και η εφαρμογή να την “επιστρέψει” πολυτονικά ορθογραφημένη.
– Βοηθάει στην κλίση των λέξεων σε όλες τις φωνές, χρόνους, εγκλίσεις και πτώσεις ανάλογα με το μέρος του λόγου στο οποίο ανήκει.
– Τα αποτελέσματα της κλίσης μπορεί κάποιος να τα αντιγράψει σε άλλη εφαρμογή, να τα κάνει share σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα να τα εκτυπώσει.

Διατίθεται μία δωρεάν έκδοση “Αρχαιογνωσία Lite“, με όλη την λειτουργικότητα της εφαρμογής, η οποία όμως είναι ενεργή μόνο για τις λέξεις που αρχίζουν από “Α”.

Η κανονική έκδοση “Αρχαιογνωσία” κοστίζει μόλις 2,69 ευρώ και διατίθεται από το iTunes.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε Android και Windows Phone.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ