Κ. Μητσοτάκης: “Δεν κοιμάμαι τα βράδια εξ αιτίας των απολύσεων”

“Όποιος δεν αποδίδει τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο Bloomderg.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε όσον αφορά τις επικείμενες απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, ότι πέρα από τις αντιδράσεις, υπάρχει μία σιωπηρή πλειοψηφία που… το έχει “χωνέψει” ότι για να πραγματοποιηθούν  αληθινές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται θυσίες.

Αν και υπερασπιζόμενος με σθένος τις απολύσεις, ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει ότι τον λυπεί που θα περάσουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι. “Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα όταν ξέρω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι. Δεν είναι εύκολο, ακόμα και από συναισθηματικής απόψεως”, υπογράμμισε ο κ. υπουργός, υποστηρίζοντας ότι το καλύτερο που έχει να κάνει σε αυτή τη φάση είναι να…απολύσει αξιοκρατικά: “αν πρέπει ωστόσο να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον είναι να κάνω την καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του”.

Ερωτώμενος ο υπουργός αν τον προβληματίζει το γεγονός του ότι μπορεί να περάσει στην ιστορία ως ένας από τους πιο αντιπαθείς πολιτικούς, απάντησε ότι αυτοί που έφτασαν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο και την υπερχρέωσαν είναι πιο αντιπαθείς από αυτόν

 Σχολιάζοντας τη σύσταση της νέας κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι “αν και έχει μικρή πλειοψηφία είναι περισσότερο ομογενής”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ