Travelmyth: Η μηχανή αναζήτησης που προτείνει και οργανώνει το επόμενο ταξίδι σας

Την μηχανή ταξιδιωτικών προτάσεων Travelmyth, που προτείνει προορισμούς και ξενοδοχεία σε όσους δεν είναι σίγουροι που θέλουν να ταξιδέψουν ή που θέλουν να μείνουν, παρουσίασαν οι Στέφανος Βασδέκης και Γιάννης Νούσης κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης "Travel Massive Athens" στο τέλος Ιανουαρίου.

Η μηχανή προκειμένου να προτείνει προορισμούς και ξενοδοχεία συγκεντρώνει πληροφορίες για αρκετές δεκάδες χιλιάδες προορισμούς και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης και στη συνέχεια βαθμολογεί και κατατάσσει τους προορισμούς και τα ξενοδοχεία σε διάφορες κατηγορίες με βάση αλγόριθμους που έχει γράψει η ομάδα πίσω από αυτήν.

Για παράδειγμα, στην κατηγορία σκι, βαθμολογούνται 4.500 χιονοδρομικά και στις παραλίες περίπου 80.000. Στην νυχτερινή ζωή και την ρομαντική ατμόσφαιρα αξιολογούνται όλοι οι προορισμοί. Έτσι, με τη μηχανή μπορούμε να κάνουμε συνδυαστικές αναζητήσεις, αν για παράδειγμα θέλουμε να πάμε για νυχτερινή ζωή και παραλίες, μπορεί να κάνει την αναζήτηση για οπουδήποτε στον κόσμο ή να την περιορίσει σε κάποια χώρα ή περιοχή.

travelmyth vasdekis 454285

Σε κάθε αποτέλεσμα ο χρήστης μπορεί να πατήσει και να δει όλα τα ξενοδοχεία, μαζί με πληροφορίες όπως χάρτη, παραλίες και ό,τι άλλο έχει δηλώσει πως μας τον ενδιαφέρει, ενώ στα δεξιά της οθόνης, βάζοντας τις ημερομηνίες που θέλει να ταξιδέψει, μπορεί να δει σύγκριση τιμών για ξενοδοχεία από booking, expedia και άλλους.

Τα επόμενα βήματα της startup, μέχρι να βγει σύντομα σε ανοικτή δοκιμαστική λειτουργία, είναι η διόρθωση και βελτίωση τεχνικών θεμάτων της μηχανής και στη συνέχει η προσθήκη δυνατότητας ολοκλήρωσης κρατήσεων σε ξενοδοχεία μέσα από το Travelmyth. Στη συνέχεια, σταδιακά η startup φιλοδοξεί να "ανοίγει" περιοχές που θα επιτρέπει αναζητήσεις, θα προσθέσει νέες κατηγορίες και συλλογές ξενοδοχείων, καθώς και γλώσσες στις οποίες προσφέρεται η υπηρεσία.

Αυτή την στιγμή η startup προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν από τους πρώτους που θα δοκιμάσουν τη μηχανή αναζήτησης αφήνοντας το email τους στο travelmyth.com για να λάβουν  πρόσκληση για την κλειστή δοκιμαστική λειτουργία.