Taxibeat: “Μουντιαλική” επένδυση 4 εκατ. δολ. από λονδρέζικο fund

(Ελλάδα, Μεξικό και Γαλλία, τρεις από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται το Taxibeat, συμμετέχουν στο Μουντιάλ 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η φωτογραφία προέρχεται από τη Facebook σελίδα του Taxibeat Brasil)

 

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Επένδυση ύψους 4 εκατ. δολαρίων από το επενδυτικό ταμείο Hummingbird Ventures έχει δεχθεί εδώ και λίγες ημέρες το Taxibeat, μία από τις πλέον γνωστές τεχνολογικές startups της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Taxibeat είχε δεχθεί μέχρι τώρα χρηματοδοτήσεις από το επενδυτικό ταμείο Openfund και ιδιώτες επενδυτές που ξεπερνούν τα 3 εκατ. δολ.

“Μαγνήτης” και στο δεύτερο τρίμηνο οι ελληνικές tech startups για τα επενδυτικά κεφάλαια

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο ιδυτής της startup Νίκος Δρανδάκης στο τεχνολογικό blog TechCrunch, η εταιρεία εξυπηρετεί συναλλαγές άνω των 40 εκατ. δολ. σε αξία, ενώ εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης 18% μηνιαίως.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τεχνολογικών μέσων ενημέρωσης της Βραζιλίας, η επένδυση θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Taxibeat σε όλη τη χώρα, ενόψει και της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2014. Το Taxibeat θα λανσαριστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο όχι μόνο στις πόλεις της Βραζιλίας που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ, αλλά και σε άλλες πόλεις στις οποίες ο τομέας των μεταφορών παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα.

Προκειμένου, μάλιστα, να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στην υπηρεσία του, το Taxibeat προϋπολογίζει να μειώσει ή και να καταργήσει πλήρως την προμήθεια που κρατάει από τους οδηγούς ταξί για κάθε κούρσα που πραγματοποιεί, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από τη Βραζιλία. Αυτή τη στιγμή η χρέωση είναι 2 ρεάλ (0,85 δολάρια) για κάθε κούρσα.

Ν. Δρανδάκης: “Στο Taxibeat νιώθουμε ακόμα startup”

Η Βραζιλία είναι μία χώρα που όπως φαίνεται “πάει” πολύ στο Taxibeat, καθώς εκεί διαθέτει παρουσία ήδη σε δύο μεγάλες πόλεις, το Σάο Πάουλο και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Taxibeat Βραζιλίας στα μέσα της χώρας, η υπηρεσία έχει λάβει 250.000 downloads για συσκευές iOS και Android, ενώ έχει 15.000 εγγεγραμμένους οδηγούς στις δύο πόλεις που δραστηριοποιείται. Καταλαμβάνει, μάλιστα, μερίδιο αγοράς 25% του συνολικού στόλου ταξί σε Σάο Πάουλο και Ρίο ντε Τζανέιρο, ένα ποσοστό που η εταιρεία αναμένει να φθάσει μέχρι το 30% στο τέλος του χρόνου.

Πέραν της Βραζιλίας, το Taxibeat στοχεύει γενικότερα στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, καθώς όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το EMEAgr, οι δύο επόμενες χώρες στις οποίες προετοιμάζεται η επέκταση της υπηρεσίας είναι η Κολομβία και το Περού.

Taxibeat: Σε Κολομβία και Περού η επόμενη επέκταση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ