StartTech Ventures: Και στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων με δύο εκδηλώσεις

Πάνω από 138 εκδηλώσεις σε 34 χώρες έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επιχειρηματικών Αγγέλων, η οποία ξεκινά σήμερα, 18 Νοεμβρίου, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Στόχος της Εβδομάδας είναι να αναπτυχθεί η γνώση στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι επενδύσεις “αγγέλων” σε πρώιμα στάδια εταιρειών.

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα συμμετέχει και η Ελλάδα, μέσω της StartTech Ventures, του μοναδικού ελληνικού μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN), με τη διοργάνωση δύο σχετικών εκδηλώσεων στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, στις οποίες θα παραβρεθούν επενδυτές από διάφορες χώρες του κόσμου με εμπειρία και σειρά επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τις δύο εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Από ελληνικής πλευράς, την Εβδομάδα υποστηρίζει επίσης και η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (HSA).

Την Εβδομάδα υποστηρίζουν τόσο ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όσο και η Νέιλι Κρους (Επίτροπος Ψηφιακού Θεματολογίου), με τον πρόεδρο της Κομισιόν, μάλιστα, σε σχετικό του μήνυμα να τονίζει ότι οι επιχειρηματικοί “άγγελοι” είναι ένα σημαντικό στοιχείο της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης της ευρύτερης ευρωπαϊκής στρατηγικής για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ