SpeakerZen: Πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Google Launchpad”

Το πρώτο βραβείο μεταξύ 13 ομάδων απέσπασε η ομάδα της SpeakerZen στο διαγωνισμόGoogle Launchpad” που πραγματοποιήθηκε για πρώτο φορά στην Ελλάδα από τις 7 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2013 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Amir Shevat: “Το Launchpad ήρθε για να χτίσει την κοινότητα της Google στην Αθήνα”

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 85 άτομα, μεταξύ των οποίων developers και business υποψήφιοι στον χώρο του ελληνικού startup οικοσυστήματος.

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών η οκταμελή ομάδα  της – μέσω της βοήθειας των mentors της Google – κατάφερε να αναπτύξει ένα πρωτότυπο προϊόν, μία πλατφόρμα μέσω web και κινητών συσκευών (smartphones). Μέσω του SpeakerZen δίνεται η δυνατότητα σε ομιλητές συνεδρίων να λαμβάνουν – αμέσως μετά την παρουσίασή τους – από το ακροατήριο (μέσω των κινητών συσκευών τους)  απαντήσεις και σχόλια σχετικά με το αντικείμενο που ανέλυσαν. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ομιλητές να γίνουν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι.

Η σύνθεση της ομάδας
Την ομάδα της SpeakerZen αποτελούν οι:
– Τζέλλος Παναγιώτης, Entrepreneur και ιδρυτής της Financial-Academy.gr – υπεύθυνος δημιουργίας του start-up και καθοδήγησης της ομάδος .
Τριανταφυλλάκης Αθανάσιος, Συνεργάτης στη Financial-Academy.gr και Business Analyst- Partner στην Business-Analytics.gr.
Ροσσολάτος Νίκος, developer, φοιτητής Πρακτικής – Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Καρακάνης Στέφανος, developer, φοιτητής Πρακτικής – Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Κυριακάκης  Μανώλης, business developer, φοιτητής Πρακτικής – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών .
Κούτση Φιορεντίνα, business developer, φοιτήτρια Πρακτικής – Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Κοντογιάννης Θοδωρής, business developer, φοιτητής Πρακτικής –  Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Αθήνας .
Χριστοδουλάκης  Νικήτας, designer, UX-UI expert, Μαθητής 3ης Λυκείου, Γενικό Λύκειο Σκάλας Ωρωπού “Μίκης Θεοδωράκης”.

Σημειώνεται ότι πι παραπάνω φοιτητές πραγματοποιούν την πρακτική τους στη Financial-Academy.gr μαθαίνοντας να δημιουργούν startup από το μηδέν, με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Τζέλλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ