Social Impact Award: Το βραβείο που εκπαιδεύει και χρηματοδοτεί τους νέους Έλληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες

Με στόχο τη διάδοση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και στους Έλληνες φοιτητές και νέους έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα Social Impact Award, το οποίο μέσα από 7 εκπαιδευτικά σεμινάρια και έναν διαγωνισμό με κύριο έπαθλο χρηματοδότηση εκκίνησης συνολικής αξίας 9.000 ευρώ, φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να πραγματοποιήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση.

Το Social Impact Award, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα λειτουργεί στην Αυστρία, την Ρουμανία, την Τσεχία, την Σλοβακία, την Κροατία, την Ελβετία, τη Ρωσία και τέλος στην Ελλάδα για πρώτη φορά φέτος στο χώρο του Impact Hub Athens.

Τα 7 εκπαιδευτικά workshops του Social Impact Award έχουν ξεκινήσει ήδη και συνεχίζονται μέχρι τις αρχές Απρίλιου. Απευθύνονται τόσο σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, αλλά και όσους θέλουν να αποκτήσουν τεχνογνωσία πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα μέσα από δωρεάν βιωματικά σεμινάρια με ομιλητές κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες και εταιρικά στελέχη.

Το επόμενο workshop διοργανώνεται την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου στις 18:00-21:00 με θέμα “Human Resources – Χτίζοντας μια δυναμική επιχειρηματική ομάδα” και ομιλητή τον Βασίλη Κομεσσάριο, ιδρυτή του Alfametono. Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν συνείδηση του ρόλου τους μέσα σε μία ομάδα, να μάθουν να λειτουργούν αποδοτικά στο πλαίσιο μίας ομάδας και να σχηματίσουν τις ομάδες τους. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ για το σεμινάριο της Δευτέρας και για το υπόλοιπο πρόγραμμα μέχρι τον Απρίλιο. Ο κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος περιλαμβάνει εκπαίδευση πάνω στο Business Modelling, το Project & Financial Planning, τις Πωλήσεις, το Marketing και PR κλπ.

Παράλληλα με την παρακολούθηση των δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων “τρέχει” μέχρι τις 15 Απριλίου η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πλάνου για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, ενώ στις 15/04 γίνεται η κατάθεση του επιχειρηματικού πλάνου στον διαγωνισμό. Στις 17/04 θα γίνει η ανακοίνωση των 10 ομάδων που θα περάσουν στην επόμενη φάση και μέχρι τις 20 Μαΐου θα διαρκέσει η παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία από την κοινότητα του Impact Hub για την ανάδειξη των τριών καλύτερων ιδεών.

Το κάθε βραβείο για τους 3 νικητές του Social Impact Award περιλαμβάνει:
3.000 ευρώ ως seed funding
6μηνη φιλοξενία στο χώρο του Impact Hub Athens όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί
πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, το οποίο αποτελούν 8.000 επιχειρηματίες από 60 διαφορετικές πόλεις του κόσμου
συμμετοχή στο ευρωπαϊκό συνέδριο του Social Impact Award τον Ιούνιο, στο οποίο θα παρευρεθούν όλοι οι νικητές του SIA της κάθε χώρας.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η θεματολογία των ιδεών μπορεί να ποικιλεί και να αφορά τη φτώχια, την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την ενέργεια, την τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλά άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ