Siemens: Εξαγοράζει τη CD – adapco έναντι 970 εκατ. δολαρίων

Η Siemens και η CD – adapco σύναψαν συμφωνία αγοράς μετοχών για την απόκτηση της CD – adapco από την Siemens. Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται σε 970 εκατ. δολάρια.

Η CD – adapco είναι μια παγκόσμια εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης για μηχανολογικό εξοπλισμό με λύσεις λογισμικού, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων μηχανικής, όπως η Υπολογιστική Δυναμική Ρευστών (CFD), η Μηχανική των Στερεών (CSM), η μεταφορά θερμότητας, η δυναμική των σωματιδίων, η ροή αντιδρώντων, η ηλεκτροχημεία, η ακουστική και η ρεολογία.

Κατά το περυσινό οικονομικό έτος, η CD – adapco είχε περισσότερους από 900 εργαζομένους και τα έσοδα ήταν κοντά στα 200 εκατ. δολάρια. Κατά μέσο όρο, η CD – adapco αύξησε τα έσοδά της με σταθερή ισοτιμία συναλλάγματος παραπάνω από 12 τοις εκατό ετησίως τα τρία τελευταία οικονομικά έτη. Η Siemens αναμένει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα συνεχίσει να έχει ισχυρή ανάπτυξη και στο μέλλον.

Η CD – adapco είναι μία παγκόσμια εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης για μηχανολογικό εξοπλισμό με ένα μοναδικό όραμα στο Multidisciplinary Design eXploration (MDX).

Η μηχανική προσομοίωση παρέχει την πιο αξιόπιστη ροή πληροφοριών στη διαδικασία σχεδιασμού, η οποία προωθεί την καινοτομία και μειώνει το κόστος ανάπτυξης του προϊόντος. Τα εργαλεία προσομοίωσης της CD – adapco, με ναυαρχίδα το προϊόν STAR-CCM+, επιτρέπουν στους μηχανικούς να ανακαλύψουν νέους σχεδιασμούς ακόμα πιο γρήγορα.

Η CD – adapco έχει περισσότερους από 3.200 πελάτες παγκοσμίως. Το λογισμικό της χρησιμοποιείται σήμερα από 14 στους 15 μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων, από τους κορυφαίους δέκα προμηθευτές αεροδιαστημικής βιομηχανίας και από εννέα στους δέκα κατασκευαστές στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας.

Η CD – adapco έχει την έδρα της στη Melville, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και διαθέτει 40 γραφεία παγκοσμίως. Η Siemens αναμένει ότι η συνεργία θα επηρεάσει τα κέρδη προ φόρων και τόκων, έτσι ώστε να ανέρχονται σε ένα εύρος διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων εντός πέντε ετών από το κλείσιμο, κυρίως από τα έσοδα. Το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται σε συνήθεις συνθήκες και αναμένεται μέσα στο δεύτερο μισό του οικονομικού έτους 2016.

Η διεύθυνση Digital Factory συγκεντρώνει όλους τους τομείς της Siemens που εξυπηρετούν όλους τους διακριτούς τομείς κατασκευών – για παράδειγμα η κατασκευή αυτοκινήτων και αεροσκαφών και η κατασκευή μηχανημάτων και ηλεκτρονικών.

Το χαρτοφυλάκιο της συγκεκριμένης διεύθυνσης περιλαμβάνει υψηλής απόδοσης, πλήρως ενσωματωμένες τεχνολογίες λογισμικού και hardware για την υλοποίηση απρόσκοπτων συνδέσεων τεχνικών δεδομένων μεταξύ της ανάπτυξης, της παραγωγής και των προμηθευτών.

Η Siemens αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει τεχνολογίες, που διεξοδικά ενώνουν τον εικονικό κόσμο της ανάπτυξης ενός προϊόντος και του πραγματικού κόσμου της κατασκευής. Νέα προϊόντα μπορούν σχεδιαστούν, να ελεγχθούν και να βελτιωθούν στον υπολογιστή και ταυτόχρονα οι αντίστοιχες διαδικασίες παραγωγής να έχουν ήδη σχεδιαστεί και να υλοποιούνται. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες ωφελούνται από την ενισχυμένη αποδοτικότητα, τη μεγαλύτερη ευελιξία και την ταχύτερη ετοιμότητα της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ