Sfee Innovation Project: Οι τρεις καλύτερες ελληνικές health startups που βράβευσε ο ΣΦΕΕ

Πρώτο βραβείο – Χρηματικό έπαθλο 25.000 ευρώ: MIR.I.AM: Διαγνωστικό τεστ για 48 διαφορετικούς τύπους καρκίνου – Ομάδα mirOculus
Πρωτοποριακή, γρήγορη και οικονομική εξέταση αίματος για τη διάγνωση πολλών διαφορετικών τύπων καρκίνου μέσω της ανίχνευσης μικρών RNA (miRNAs).

Δεύτερο βραβείο – Χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρω: Pneumo Project: Communicate with your lungs – Ομάδα Αντωνίου Κουρή
Το Pneumo είναι ένα πρακτικό σπιρόμετρο το οποίο συνδέεται με το smartphone και επιτρέπει στο χρήστη να κάνει μία πλήρη σπιρομέτρηση όπου και αν βρίσκεται.

Τρίτο βραβείο – Χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ: Pneumogenesis
Ανάπτυξη και εφαρμογές μεθόδων αναγεννητικής ιατρικής στην αντιμετώπιση πνευμονικών νοσημάτων.

Το χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 ευρώ θα καταβάλλεται τμηματικά στους νικητές του διαγωνισμού, κατόπιν υποβολής εκ μέρους των νικητών προς τον ΣΦΕΕ περιοδικών εκθέσεων, στις οποίες θα περιγράφεται η πρόοδος που έχουν σημειώσει ως προς την εφαρμογή του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, στα βραβεία συμπεριλαμβάνεται για την κάθε ομάδα η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας και ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων μέσω στενής συνεργασίας με τις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ, καθώς και στο οικοσύστημα “εργαλείων” του ID-GC για στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Μπορείτε να δείτε τις 10 ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού πατώντας εδώ. Η παρουσίαση των 10 ομάδων και η τελική ανάδειξη των νικητών έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Disrupt, Startup, ScaleUP“, που διοργάνωσαν οι Industry Disruptors-Game Changers, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ