Samsung Galaxy Note 3: Το πρώτο ελληνικό review στο EMEAgr!

του Γιάννη ΛΕΟΝΤΑΡΗ

Θα δείτε αρκετούς (και αρκετές) που επέλεξαν να αγοράσουν ένα κορυφαίο κινητό με τιμή πάνω από 500 ευρώ λόγω “μόδας“, για να έχουν απλά το “καλύτερο“, ακόμα και αν ξέρουν ότι δε θα χρησιμοποιήσουν ποτέ ούτε τις μισές δυνατότητές του. Δε θα  δείτε όμως σχεδόν κανένα που να επέλεξε για τους παραπάνω λόγους κάποια συσκευή της σειράς Note της Samsung

Ο λόγος είναι απλός. Τα κινητά της σειράς Note της νοτιοκορεατικής εταιρείας δεν είναι απλά κινητά με κορυφαία χαρακτηριστικά και (πολύ) μεγάλη οθόνη. Είναι εργαλεία, με όλη τη σημασία της λέξης, και απευθύνονται σε χρήστες που έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα τί χρειάζονται όχι μόνο για την ψυχαγωγία τους, αλλά και για τη δουλειά τους, και η φορητή συσκευή είναι για αυτούς πρώτα ένα αναπόσπαστο εργαλείο της δουλειάς τους, και μετά όλα τα άλλα.

 

 

Από τη φιλοσοφία αυτή δεν ξεφεύγει και το νέο μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας, το Samsung Galaxy Note 3 με το οποίο επιστρέψαμε πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες από το Βερολίνο και την έκθεση τεχνολογίας IFA, και την αναλυτική δοκιμή του οποίου σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα.

Σχέδιο, μέγεθος και ποιότητα κατασκευής
Σε καμία περίπτωση το Note 3 δεν είναι μικρή συσκευή. Είναι μεγάλο στο χέρι, ακόμα και για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να χειρίζονται μεγάλες σχετικά συσκευές όπως τα Galaxy S3 και S4, το Xperia Z κ.α. Παρ’ όλα αυτά, δικαιολογεί το μέγεθός του με την ιδιαίτερα μεγάλη οθόνη των 5.7 ιντσών. Μάλιστα η Samsung αύξησε τη διαγώνιο της οθόνης από τις 5.55 στις 5.7 ίντσες χωρίς να μεγαλώσει τις φυσικές διαστάσεις της συσκευής, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε και στο Galaxy S4.

 

 

Επίσης, έχει ελαχιστοποιήσει όσο είναι δυνατόν το πλαίσιο αριστερά και δεξιά από την οθόνη, αλλά και πάνω και κάτω από αυτή. Επάνω και κάτω έχει αφήσει όσο χώρο είναι απαραίτητος ώστε να χωράνε τα πλήκτρα στο κάτω μέρος, και το ακουστικό με τους υπόλοιπους αισθητήρες στο πάνω μέρος.

Παρ΄ όλο το μέγεθός του, το Note 3 είναι ιδιαίτερα ελαφρύ για την κατηγορία του, και όχι μόνο (168 γραμμάρια), και είναι πολύ καλά “ζυγισμένο” ώστε να μην ενοχλεί όταν το κρατάει κάποιος με ένα χέρι.

Το πίσω καπάκι με την απομίμηση δέρματος μπορεί αρχικά να φαίνεται “περίεργο” και να ξενίζει, δημιουργεί όμως μια αρκετά καλή αίσθηση αφού το συνηθίσει κανείς, και είναι πολύ χρήσιμο στο να μην γλιστράει η συσκευή από τα χέρια, ενώ προσδίδει και μια αίσθηση πολυτέλειας.

Η αλήθεια είναι πως η Samsung θα μπορούσε να διαλέξει και να χρησιμοποιήσει καλύτερα υλικά, τουλάχιστον σε ποιότητα στην αφή, για μια συσκευή με τέτοιο επίπεδο τιμής, αλλά σε σύγκριση με το παρελθόν έχει κάνει ένα βήμα μπροστά.

 

 

Η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης είναι άριστη, και όπως και στην περίπτωση του Galaxy S4, ενώ το μεταλλικό σε εμφάνιση και αίσθηση πλαίσιο στο πλαϊνό της συσκευής δίνει στο Note 3 μια επιπλέον αίσθηση πολυτέλειας.

Οθόνη
Μαζί με το πενάκι και την χρηστικότητα που αυτό προσθέτει, η οθόνη είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της συσκευής και αυτό που του δίνει το μέγεθος, αλλά και το χαρακτήρα του.

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, και σε κάθε περίπτωση πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε LCD οθόνη με οποιοδήποτε τεχνολογικό ακρωνύμιο και αν την έχει βαφτίσει κάποιος.

 

 

Σημαντική λεπτομέρεια εδώ είναι η εξής: μέχρι την εποχή του Galaxy S3 ήταν πολλοί εκείνοι που δικαίως έκαναν παράπονα ότι τα χρώματα σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο ζωντανά και “κουραστικά” από ότι θα έπρεπε, όχι τόσο κατά την προβολή video και φωτογραφιών αλλά συνήθως κειμένου.

Το Galaxy S3 έδινε τη δυνατότητα στο χρήστη να ρυθμίσει την χρωματική απεικόνιση ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές, όμως αυτό σήμαινε ότι όταν άλλαζε αυτό που προέβαλε στην οθόνη του θα έπρεπε είτε να πάει στις ρυθμίσεις και να αλλάξει πάλι την επιλογή που είχε κάνει, είτε να αρκεστεί σε αυτή που είχε επιλέξει ήδη.

Από το Galaxy S4 και μετά η Samsung πρόσθεσε επιπλέον χρωματικές ρυθμίσεις για περισσότερες συνθήκες προβολής, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πρόσθεσε την αυτόματη επιλογή που δίνει στην συσκευή την δυνατότητα να αναγνωρίζει καλύτερα μόνη της τί προβάλλεται εκείνη την στιγμή στην οθόνη της και να προσαρμόζει την χρωματική απεικόνιση αναλόγως .

Στην περίπτωση του Note 3 η οθόνη είναι πιο φωτεινή και πιο ζωντανή από αυτή του Galaxy S4 κυρίως επειδή είναι μεγαλύτερη σε φυσικές διαστάσεις. Η Samsung βελτίωσε ακόμα περισσότερο την αυτόματη αναγνώριση συνθηκών και η οθόνη προσαρμόζεται πάντα σωστά ώστε να δίνει ταυτόχρονα και το πλεονέκτημα των ζωντανών χρωμάτων, χωρίς όμως να ενοχλεί.

 

 

Πέραν αυτών, η φωτεινότητα της είναι άριστη και η αυτόματη ρύθμιση φωτισμού έχει και επιλογή να αυξάνεται ή να μειώνεται η “βάση” πάνω στην οποία θα προσαρμόζεται όταν το “default” δεν είναι αρκετό.

Οι γωνίες θέασης είναι μεγαλύτερες από ότι είναι πρακτικά εφικτό σε καθημερινή χρήση, και δεν υπάρχει καμία αλλοίωση χρωμάτων ακόμα και υπό γωνία στην οποία δεν πρόκειται κανένας να κοιτάξει ποτέ το Note 3.

Το μόνο φυσικό μειονέκτημα που έχει μια οθόνη αυτού του μεγέθους είναι ότι κάνει την χρήση με το ένα χέρι πραγματικά αδύνατη για οποιονδήποτε. Ακόμα και αν το δοκιμάσει κανείς, θα διαπιστώσει αμέσως ότι κινδυνεύει πολύ σοβαρά να του πέσει το κινητό από τα χέρια και είναι βέβαιο ότι θα το ξεχάσει.

Σε κάποια σημεία του μενού η Samsung έχει δοκιμάσει να το “διορθώσει“, και παρέχει επιλογή χρήσης με το ένα χέρι. Για παράδειγμα, στη σύνταξη μηνύματος, ή κατά το σχηματισμό αριθμού προς κλήση, το πληκτρολόγιο εμφανίζεται μικρότερο στο κομμάτι της οθόνης που φτάνει κάποιος με τον αντίχειρα όταν την κρατάει στο χέρι, και υπάρχει μάλιστα και η επιλογή να ρυθμιστεί για αριστερόχειρα ή δεξιόχειρα.

Πενάκι
Στην περίπτωση της χρήσης της πένας που συνοδεύει το Note 3, οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές

 

 

Από την εποχή του Note 2 και, στη συνέχεια, και στο Galaxy S4, η Samsung χρησιμοποιεί έναν controller για την αφή που μπορεί να ανιχνεύσει και αντικείμενα που αιωρούνται κοντά και πάνω από την οθόνη. Η δυνατότητα υπήρχε και στο πρώτο Note αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, ενώ στο δεύτερο Note 2 οι επιλογές ήταν περιορισμένες, και μόνο από το Galaxy S4 και μετά άρχισαν να γίνονται και περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες

Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης πλησιάσει το πενάκι ή το χέρι του στην οθόνη ενώ είναι στο gallery και βλέπει τους φακέλους με τις φωτογραφίες, ανοίγει ένα μεγαλύτερο παράθυρο που του δείχνει μικρογραφίες από τις φωτογραφίες που περιέχει ο φάκελος.

Επίσης, στον browser ο χρήστης μπορεί, αν θέλει, να πλησιάζει το πενάκι σε ένα σημείο της σελίδας και η συσκευή να μεγεθύνει αυτό μόνο ώστε να το διαβάσει, ή να επιλέξει αυτό που θέλει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Note 3 (όπως και τα προηγούμενα Note) μπορεί να αναγνωρίσει πότε ο χρήστης βγάζει το πενάκι, και οι δυνατότητες αυτές είναι ενεργές με το δάχτυλο όταν το πενάκι είναι στην θέση του και με το πενάκι μόνο όταν αυτό βγει από τη θέση του.

Επίσης, το πενάκι έχει ένα κουμπί επάνω του, που παρέχει ακόμα περισσότερες επιλογές. Για παράδειγμα σε οποιοδήποτε σημείο του μενού ή σε κάποια σελίδα, οπουδήποτε γενικά και αν είναι ο χρήστης, κρατώντας πατημένο το κουμπί και επιλέγοντας το κομμάτι της οθόνης που θέλει, το “κόβει” ώστε στην συνέχεια να επιλέξει, αν θέλει να το κρατήσει ως σημείωση, ή αν θέλει να το στείλει μέσω bluetooth, MMS, Wi-Fi direct, email ή να το ανεβάσει κάπου κλπ.

 

 

Οι εφαρμογές που υπήρχαν και στο Note 2 και εκμεταλλεύονταν την χρηστικότητα που έχει το πενάκι υπάρχουν και εδώ, ενώ οι δυνατότητες και οι επιλογές τους έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στο ScetchBook for Galaxy για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να γράψει κείμενο επιλέγοντας όχι μόνο χρώμα και πάχος γραμματοσειράς, αλλά ακόμα και το “στυλ” του εικονικού μολυβιού που χρησιμοποιεί ανάμεσα σε στυλό, πένα, μαρκαδόρο κλπ .

Ολόκληρη η συσκευή είναι στημένη ώστε να λειτουργεί γύρω από το πενάκι, και είναι σχεδιασμένη σωστά ώστε όταν ο χρήστης το βγάζει από τη θέση του να ενεργοποιεί όλες τις επιπλέον λειτουργίες που είναι ενοχλητικό να είναι ενεργές χωρίς αυτό, και αλλάζει εντελώς mode λειτουργίας ώστε η συσκευή να είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που σου αυτό δίνει. Τις περισσότερες από αυτές το Note τις διατηρεί ανενεργές όταν το πενάκι είναι στην θέση του και ο χρήστης μπορεί μόνο κατ’ επιλογή να τις χρησιμοποιήσει, και από αυτές κάποιες δεν είναι καθόλου διαθέσιμες, αφού είναι άσκοπες χωρίς το πενάκι.

4Κ Κάμερα!
Θεωρητικά το Note 3 έχει την ίδια κάμερα με το Galaxy S4, όπως όμως και σε εκείνο, έτσι και εδώ ισχύει ο εξής περιορισμός: το ολοκληρωμένο κύκλωμα της Qualcomm που χρησιμοποιεί η LTE έκδοση της συσκευής που θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, επεξεργάζεται τα δεδομένα από τον φακό με αισθητά διαφορετικό αλγόριθμο από ότι ο οχταπύρηνος Exynos επεξεργαστής της Samsung, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να έχουν λίγες και μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Πέραν αυτού, παρότι το Note 3 δεν έχει σχεδιαστεί ως “φωτογραφικό” κινητό και με  μέγεθος που δεν προδιαθέτει και για αυτή την δουλειά, οι δυνατότητες και οι επιλογές είναι όσες ακριβώς και στο Galaxy S4, και ακόμα περισσότερες. Έχουν μεταφερθεί, για παράδειγμα, όλα τα εντυπωσιακά mode φωτογράφισης, όπως κινούμενη φωτογραφία, φωτογραφία με ήχο, πολλαπλή λήψη και επιλογή της καλύτερης κλπ. Με αυτό το μέγεθος οθόνης η φωτογράφιση είναι απόλαυση γιατί χρησιμοποιεί το σύνολο της οθόνης ως viewfinder.

 

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι εντυπωσιακές σε ποιότητα, χρωματική παλέτα αλλά και με την ελάχιστη δυνατή συμπίεση ώστε να μην χάνεται μεγάλος αριθμός πληροφοριών από τον φακό. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αποθηκεύονται σε μηδενικό πραγματικά χρόνο, και η συσκευή είναι έτοιμη αμέσως να βγάλει την επόμενη φωτογραφία.

Το μόνο μειονέκτημα της LTE έκδοσης είναι ότι ο αλγόριθμος επεξεργασίας που χρησιμοποιεί έχει σαν αποτέλεσμα οριακά περισσότερο θόρυβο σε φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό. Σε καμία περίπτωση αυτός ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός , και είναι λιγότερος από ότι είναι σε κινητά που πλασάρονται ως περισσότερο “φωτογραφικά“.

Σε ό,τι αφορά στο video, η LTE έκδοση της συσκευής είναι η πρώτη συσκευή στην αγορά που μπορεί να καταγράψει βίντεο με ανάλυση (3840 Χ 2160 pixels), την  τετραπλάσια διάσταση κάδρου από την υψηλή ευκρίνεια 1080p που έχουμε συνηθίσει. Το μόνο μειονέκτημα των video σε αυτή την διάσταση είναι ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο σύνολο της αγοράς ανάλογος εξοπλισμός προβολής τους όπως, για παράδειγμα, τηλεοράσεις που να υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση.

Σε υπολογιστή είναι δυνατή η προβολή τους αρκεί αυτός να είναι αρκετά “ισχυρός” ή να διαθέτει ισχυρή κάρτα γραφικών. Είναι σχεδόν άσκοπη η λήψη βίντεο σε αυτή την ανάλυση όταν ο σκοπός είναι το μοίρασμα τους με άλλους χρήστες κινητών, γιατί κανένα άλλο κινητό δεν έχει την δυνατότητα να τα αναπαράγει. Παρ’ όλα αυτά ως δυνατότητα είναι εντυπωσιακή, καθώς το Note 3 καταφέρνει να καταγράψει video σε αυτή την ανάλυση χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς ποτέ να χάνει κάποιο καρέ ακόμα και σε απότομες εναλλαγές φωτισμού όπου πρέπει να προσαρμοστεί ο φακός.

Επεξεργαστής και μνήμη
Το “ευρωπαϊκό” Note 3 βασίζεται στον Snapdragon 800 επεξεργαστή της Qualcomm με τους τέσσερις Krait 400 επεξεργαστές. Σε αντίθεση με το Xperia Z1 που χρησιμοποιεί τους ίδιους επεξεργαστές, εδώ είναι χρονισμένοι στα 2.26 GHz ο καθένας και η εμπειρία χρήσης είναι πραγματικά απολαυστική. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να κάνει κάποιος το Note 3 να καθυστερήσει να αποκριθεί σε κάποια εντολή του ή έστω να δείξει ότι το “σκέφτεται” να κάνει κάτι, ότι και αν είναι αυτό.

Είναι πραγματική εμπειρία η πλοήγηση σε σελίδες με τον Chrome και οποιονδήποτε άλλο browser αφού πολλές φορές το scroll-αρισμα σε αυτές είναι πιο γρήγορο από ότι σε έναν υπολογιστή σταθερό και laptop, ένα κατόρθωμα που είναι ακόμα σημαντικότερο όταν σκεφτεί κανείς ότι και οι υπολογιστές συνήθως λειτουργούν σε οθόνες με χαμηλότερη ανάλυση από τα 1920 X 1080 pixels αυτής του Note 3 και πολλών άλλων κινητών.

 

 

Η κάρτα γραφικών είναι και εδώ η Adreno 330, η νεώτερη και καλύτερη που έχει διαθέσιμη η Qualcomm και για πρώτη φορά αυτή η  κάρτα γραφικών είναι ανώτερη από αυτή που χρησιμοποιεί η Apple στις νεότερες και καλύτερες εκδόσεις όχι μόνο του A6 και Α6x επεξεργαστή της αλλά ακόμα και αυτής του Α7 στο iPhone 5s με δεδομένο τον χαμηλό χρονισμό της τελευταίας.

Είναι δεδομένο ότι κανένα παιχνίδι και καμία εφαρμογή δεν μπορεί να φτάσει στα όριά της την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών αφού τα περισσότερα δεν μπορούν να φτάσουν ούτε κοντά στα όριά τους τις αμέσως προηγούμενες, όπως την Adreno 320 που χρησιμοποιεί το Xperia Z και σε υπερχρονισμένη έκδοσή της τα Galaxy S4 LTE και το HTC One.

Σε κάθε περίπτωση η παραγωγή γραφικών είναι εντυπωσιακή και μόνο συγκεκριμένα benchmarks που είναι σχεδιασμένα να εξαντλούν τα όρια των συσκευών μπορούν να την κάνουν όχι να καθυστερήσει αλλά να πλησιάσει τα όριά της. Ακόμα όμως και αυτά τα benchmarks χρησιμοποιούν γραφικά που είναι πολύ ανώτερα από αυτά που υπάρχουν σε οποιοδήποτε παιχνίδι ή εφαρμογή άλλου είδους .

Εδώ έρχεται και ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της συσκευής: το ολοκληρωμένο της μνήμης RAM στο Note 3 έχει χωρητικότητα… 4Gb!!! Δυστυχώς όμως, όπως και κάθε έκδοση λειτουργικού συστήματος των 32 bit, έτσι και το Android μέχρι να κάνει την μετάβαση στα 64bit, μπορεί να “δει” μόνο 3GΒ μνήμης.

Το δεύτερο ενδιαφέρον σημείο εδώ είναι ότι η Samsung έχει διαθέσιμα στο λειτουργικό μόνο 2.44 GB από αυτά. Τα υπόλοιπα 500ΜΒ είναι διαθέσιμα στην κάρτα γραφικών, όπως άλλωστε είναι πάντα ένα κομμάτι διαθέσιμο της μνήμης RAM σε αυτή, σε όλα τα κινητά.

Τα 2.44 GB είναι περισσότερα από τα περίπου 1.75 GB που είναι διαθέσιμα σε όσα κινητά αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους ότι έχουν 2GB μνήμης RAM , το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Samsung έχει κάνει διαθέσιμα για την κάρτα γραφικών 500MB μνήμης, που είναι σχεδόν το διπλάσιο από το αντίστοιχο διαθέσιμο σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή, ακόμα και στις υπόλοιπες που χρησιμοποιούν τον ίδιο Snapdragon 800 επεξεργαστή, κυρίως βέβαια γιατί καμία από αυτές δεν διαθέτει τον ίδιο συνολικό αριθμό μνήμης RAM .

Μπαταρία και αναμονή
Είναι φυσικό ένας χρήστης που αντικρίζει μια συσκευή με τόσο μεγάλη οθόνη και με τόσο ισχυρές επιδόσεις, να έχει αμφιβολίες για τη δυνατότητα της μπαταρίας να “κρατήσει” αρκετά το κινητό ώστε να μπορέσει να “βγάλει” τουλάχιστον την ημέρα. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι οι προηγούμενες γενιές επεξεργαστών της Qualcomm, μέχρι και αυτούς που χρησιμοποιούν τα Galaxy S4 LTE και HTC One, είχαν ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση ρεύματος, όσο και αν η Qualcomm ισχυριζόταν το αντίθετο, αλλά είχαν επίσης και σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης στην εντατική χρήση.

 

 

Στην περίπτωση του Snapdragon 800 αυτά τα προβλήματα έχουν εξαφανιστεί και το αξιοθαύμαστο είναι ότι παρότι η ισχύς έχει αυξηθεί σχεδόν εκθετικά, η κατανάλωση έχει παραμείνει σταθερή ή έχει μειωθεί ανάλογα την περίπτωση και τον τρόπο χρήσης.

Αυτό βέβαια δεν είναι αποκλειστικά κατόρθωμα της Samsung και του Νότε 3. Στο σύνολό της όμως η συσκευή έχει πρακτικά χαμηλότερη κατανάλωση από ένα Xperia Z1 που βασίζεται στον ίδιο επεξεργαστή, και αυτό οφείλεται και στην καλύτερη δουλειά που έχει γίνει να μειωθούν οι απώλειες κάθε είδους από το υπόλοιπο της συσκευής αλλά φυσικά και στην οθόνη που παρά το μέγεθός της συνεχίζει να έχει τα πλεονεκτήματα στην κατανάλωση που έχει εξ’ ορισμού η τεχνολογία των SUPER AMOLED οθονών, με το κομμάτι της οθόνης που είναι μαύρο να μην καταναλώνει καθόλου ρεύμα κλπ.

 

 

Σε καθημερινή χρήση, ανάλογη των δυνατοτήτων που προσφέρει, το Note 3 μπορεί να “βγάλει” χωρίς κανένα πρόβλημα το σύνολο της εργάσιμης ημέρας και οριακά να χρειαστεί φορτιστή κατά την διάρκεια της νύχτας όχι γιατί θα έχει μείνει από μπαταρία, αλλά επειδή το 20-25 % που θα έχει μείνει διαθέσιμο δεν θα είναι αρκετό για να λειτουργήσει και για δεύτερη ημέρα.

Σε περισσότερο εντατική χρήση θα καταφέρει και πάλι να βγάλει το σύνολο της εργάσιμης ημέρας, με τη διαφορά ότι το βράδυ θα χρειάζεται πλέον φόρτιση επειδή η μπαταρία θα είναι σχεδόν άδεια. Είναι σχεδόν απίθανο, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η μπαταρία να μην καταφέρει να κρατήσει την συσκευή ανοιχτή για μια ολόκληρη ημέρα.

Συμπεράσματα
Είναι δεδομένο ότι η Samsung από το πρώτο Note απέδειξε περίτρανα ότι το μέγεθος αυτό και το κόστος τους είναι δυο στοιχεία που, παρότι υπαρκτά και σίγουρα υπολογιζόμενα από τον υποψήφιο αγοραστή, μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν όταν κάποιος γνωρίζει συνειδητά γιατί αγοράζει μια συσκευή αυτού του είδους και μεγέθους.

 

 

Έτσι και το Note 3 απευθύνεται σε αυτούς που είτε έχουν κάποια από τις δυο προηγούμενες εκδόσεις του και θέλουν να την αλλάξουν με αυτό, είτε σε αυτούς που περίμεναν μέχρι σήμερα την πλέον ολοκληρωμένη έκδοσή του, με χαρακτηριστικά όπως η βελτιωμένη κάμερα και οθόνη για να προχωρήσουν στην αγορά του.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Galaxy Note 3 δημιουργεί, ή μάλλον συνεχίζει, μια κατηγορία συσκευών που η Samsung δημιούργησε και στην οποία η αρκετά υψηλή τιμή πώλησής του δεν αποτελεί το πρώτο και σοβαρότερο κριτήριο επιλογής.

Με διαφορά τιμής πολύ μικρή σε σχέση με ένα Galaxy S4 ή ένα HTC One, και σχεδόν αμελητέα σε σύγκριση με ένα Xperia Z1, το Note 3 έρχεται να δικαιολογήσει απόλυτα αυτή την διαφορά στην τιμή με όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του, και κυρίως την πολύ μεγάλου μεγέθους οθόνη με άριστη ανάλυση και χρωματική απεικόνιση, αλλά και το πενάκι που προσφέρει ευχρηστία και επιπλέον δυνατότητες πολύ περισσότερο από ότι στο πρώτο Note, αλλά και αρκετά περισσότερο από ότι στο Note 2, ώστε να δικαιολογεί και την ύπαρξή του ως συσκευή αυτής της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ