Reuters: Τι αναφέρει η ελληνική λίστα για ιδιωτικοποιήσεις και τράπεζες

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην ακυρώσει τις υπάρχουσες αποκρατικοποιήσεις, να συνεχίσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διασφαλίζει ότι το σχεδιό της για την ανθρωπιστική κρίση θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, σύμφωνα με την λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Αθήνα στους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Στη λίστα, που απεστάλη τα μεσάνυχτα και περιήλθε στην κατοχή του Reuters, περιλαμβάνονται 14 τομείς στους οποίους η κυβέρνηση δεσμεύεται να προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις προκειμένου επικυρωθεί η συμφωνία για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, η κυβέρνηση αναφέρει ότι δεν θα ακυρώσει όσες έχουν πραγματοποιηθεί, θα σεβαστεί όσες έχουν προκηρυχθεί και θα επανεξετάσει όσες δεν έχουν ξεκινήσει βελτιώνοντας τους όρους.

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης αναφέρεται ότι μέτρα όπως τα κουπόνια τροφίμων και η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.

Για τις τράπεζες αναφέρεται ότι το ΤΧΣ θα διασφαλίσει την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με τον SSM, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ