ParkAround: Επένδυση 185.000 ευρώ για το λανσάρισμα στο Λονδίνο

Την προσέλκυση επένδυσης “σποράς” ύψους 185.000 ευρώ, με “οδηγό” το ελληνικό επενδυτικό ταμείο PJ Tech Catalyst Fund και τη συμμετοχή τεσσάρων επενδυτικών “αγγέλων” ανακοίνωσε μέσα από ελληνικά και διεθνή τεχνολογικά ιστολόγια η ελληνική startup εταιρεία ParkAround.

Η επένδυση θα κατευθυνθεί για το λανσάρισμα της υπηρεσίας στο Λονδίνο, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα. Όπως έχει ξαναγράψει το EMEAgr, η βρετανική πρωτεύουσα θα είναι η πρώτη μόνο πόλη του ευρωπαϊκού Βορρά, καθώς θα ακολουθήσουν και νέες είσοδοι, τις οποίες η ParkAround θα ανακοινώσει σταδιακά.

Οι Parking Defenders αλλάζουν και “ταξιδεύουν” στο Λονδίνο

Ήδη η εταιρεία έχει προσλάβει επικεφαλής πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης για τη δραστηριότητά της στο Λονδίνο, μία πόλη με 40.000 θέσεις παρκαρίσματος και τις πιο υψηλές τιμές στην Ευρώπη, κάτι που αφήνει πολλές δυνατότητες “διάσπασης” της συγκεκριμένης αγοράς. Στην Αθήνα, η εταιρεία έχει ήδη 18.000 εγγεγραμμένους χρήστες και επτά άτομα προσωπικό.

Οι επενδυτικοί “άγγελοι” που συμμετείχαν στη χρηματοδότηση της εταιρείας είναι οι:
Αλέξης Πανταζής, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct, της πρώτης στην Ελλάδα ασφαλιστικής εταιρείας στον κλάδο του αυτοκινήτου που απευθύνεται απευθείας στον πελάτη. Έχει 12 χρόνια εμπειρίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και παρέχει την υποστηρικτική του καθοδήγηση σε μία σειρά startup εταιρειών.

Αιμίλιος Μάρκου, επίσης συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct. Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Barclays Capital με πλούσια εμπειρία στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Δημήτρης Βρανόπουλος, ειδικός επενδύσεων στην Eureca Capital Management και πρώην υψηλόβαθμο εκτελεστικό στέλεχος στην Goldman Sachs.

Χρύσανθος Χρυσάνθου, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης με επενδυτικά κεφάλαια, accelerators και το ευρύτερο startup “οικοσύστημα” σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για την Amazon Web Services. Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και πραγματοποιεί επιλεκτικές επενδύσεις “σποράς” σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ