Mylan Hellas: Συνέχισε και το 2016 τη σημαντική της ανθρωπιστική δράση

Μέσα από μια σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης απόλυτα ευθυγραμμισμένων με το εταιρικό όραμα να δημιουργεί “Καλύτερη Υγεία για έναν Καλύτερο Κόσμο”, η Mylan Hellas στήριξε, τη χρονιά που πέρασε, το έργο μη κυβερνητικών οργανισμών που βοηθούν περισσότερα από 400 παιδιά και οικογένειες σε δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας προσέφεραν στους οργανισμούς αυτούς σχεδόν 150 ώρες εθελοντικής εργασίας, καθώς επίσης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε, η Mylan Hellas προχώρησε στη δωρεά εμβολίων στο Σύλλογο “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, προς όφελος των 250 παιδιών που βρίσκονται σήμερα υπό τη φροντίδα του.

Επιπλέον, η εταιρεία δώρισε εμβόλια στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το οποίο φροντίζει κορίτσια που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Επίσης, η εταιρεία υπήρξε χορηγός της εκπαιδευτικής ημερίδας “Βήματα Ασθενών” με θέμα τη διαχείριση της παιδικής ασθένειας, συμβάλλοντας στη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και σπάνιες παθήσεις, των γονέων, των φροντιστών τους και των συλλόγων ασθενών.

εργαζόμενοι της Mylan σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στήριξαν το έργο τοπικών ανθρωπιστικών οργανισμών, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία σε συνεργασία με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” – μία ένωση 10 μη κερδοσκοπικών σωματείων που βοηθά περισσότερα από 30.000 παιδιά κάθε χρόνο – διατέθηκαν σε σωματεία με κοινωνική δράση.

Η εταιρεία υπήρξε επίσης αποκλειστικός χορηγός των βραβείων “Μαζί για το Παιδί” 2016, ενός θεσμού αφιερωμένου στους εθελοντές του σωματείου, που τιμά ανθρώπους με πολυετή και πολύπλευρη δράση στον τομέα της υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.

Τέλος, 17 “κυρίες της Mylan” συμμετείχαν στον 5ο αγώνα δρόμου Ladies Run, στηρίζοντας το ανθρωπιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο “Δεσμός” και βοηθώντας, μέσω αυτού, γυναίκες θύματα βίας.

Ο Milan Černek, Country Manager της Mylan Hellas, δήλωσε σχετικά: “Αισθάνομαι ότι όλοι μας έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας αλλά και στις επόμενες γενιές, να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Στη Mylan, έχουμε δεσμευτεί να εργαζόμαστε με προσήλωση προς την επίτευξη αυτού του στόχου, θέτοντας διαρκώς νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας και παρέχοντας πρόσβαση σε ποιοτικά φάρμακα σε όλους τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, σε κάθε ενήλικα και κάθε παιδί ξεχωριστά. Θα συνεχίσουμε και το 2017 να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στους ανθρώπους που τη χρειάζονται”.

Η εταιρεία

Η Mylan είναι μια παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία που έχει δεσμευτεί να θέτει νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας. Το διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει σχεδόν 7.500 προϊόντα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των αντιρετροϊκών θεραπειών, στις οποίες στηρίζονται περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που λαμβάνουν θεραπεία κατά του ιού HIV / AIDS στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Διοχετεύει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 165 χώρες και περιοχές, και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές δραστικών φαρμακευτικών ουσιών στον κόσμο, ενώ απασχολεί περισσότερους από 35.000 εργαζομένους.

Η Mylan ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 2007 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 130 εργαζόμενους, προσφέροντας στους Έλληνες ασθενείς ένα ευρύ φάσμα επώνυμων πρωτότυπων και διεθνώς αναγνωρισμένων γενόσημων προϊόντων.

Η εταιρεία έχει βαθιές ρίζες στη χώρα μας, που ανάγονται πίσω στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Διαθέτοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 50 προϊόντων, η Mylan καλύπτει όλες τις κύριες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως τις συστημικές λοιμώξεις, τις καρδιομεταβολικές διαταραχές, το κεντρικό νευρικό σύστημα, το ουροποιητικό σύστημα, το μυοσκελετικό σύστημα, την ογκολογία και πολλές άλλες κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ