Lidl: Στο επίκεντρο οι Έλληνες παραγωγοί

Η αλυσίδα Lidl έχει σταθερό προσανατολισμό στις στρατηγικές συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς, όχι μόνον για την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής, αλλά και γιατί θεωρεί πως τα ελληνικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και με την προώθησή τους η αλυσίδα προσφέρει άριστα ποιοτικά και γευστικά προϊόντα στον Έλληνα καταναλωτή.

21.9.16 073Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% του τζίρου της αλυσίδας σε φρούτα και λαχανικά προέρχεται από αυστηρά επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα προσεκτικής επιλογής προμηθευτή από τη Lidl, είναι η συνεργασία της αλυσίδας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, στο πλαίσιο της οποίας τα μήλα που παράγει ο συνεταιρισμός φτάνουν και πωλούνται στα καταστήματα Lidl.

Η διαδικασία που ακολουθείται από τη συγκομιδή των μήλων μέχρι και τη διάθεσή τους από τα καταστήματα Lidl, περιέχει ιδιαίτερα αυστηρά στάδια, όπως η μετασυλλεκτική διαχείριση, ο έλεγχος των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται για τη συγκομιδή, το ξεφόρτωμα, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκευση στους ψυκτικούς χώρους, η προδιαλογή και η συσκευασία.

Στόχος όλων αυτών των αυστηρών κριτηρίων είναι να διατηρηθεί η ποιότητα των προϊόντων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ώστε να επιτυγχάνεται η παροχή άριστων ποιοτικά και γευστικά προϊόντων στον Έλληνα καταναλωτή, ώστε ο τελευταίος να γνωρίζει ότι αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Lidl_04_980x620_21.9.16 033

Για το λόγο αυτό η Lidl Hellas επιλέγει ιδιαίτερα προσεκτικά τους συνεργάτες της,, ένας από τους οποίους είναι και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, που είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια, το 1916 από 199 Ζαγοριανούς.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς παράγει μήλα ελεγμένα, υψηλής ποιότητας, εγγυημένα και με προστατευμένη ονομασία προέλευσης. Η διάκριση αυτή πιστοποιεί ότι το μήλο Ζαγορίν είναι προϊόν υψηλών προδιαγραφών. Με τη μέθοδο της “ολοκληρωμένης διαχείρισης” το μήλο Ζαγορίν είναι πεντακάθαρο, υγιεινό, για αυτό το εμπιστεύεται η Lidl Hellas για τους πελάτες της.

Lidl_02_980x620_21.9.16 093

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ