Irida Labs: Χρηματοδότηση 1,5 εκατ. δολ. για την high-tech startup από την Πάτρα

Δύο γύρους χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε εχθές Δευτέρα η Irida Labs μία ελληνική startup εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με έδρα την Πάτρα, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία και λογισμικό για εφαρμογές ενσωματωμένης και μηχανικής όρασης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, την αρχή έκανε τον Ιούλιο ο επενδυτικός “άγγελος” Μιχάλης Τζάννες, CTO, CEO και πρόεδρος του ΔΣ της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας Aware, με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Ακολούθησε τον Αύγουστο μία Series A χρηματοδότηση, με κύριο επενδυτή το Alpha TANEO, το venture capital ταμείο που δημιουργήθηκε το 2008 σε σύμπραξη της Alpha Bank και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας. Τόσο ο Μ. Τζάννες όσο και η Alpha Bank και το ΤΑΝΕΟ θα τοποθετηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Irida Labs.

Το πορτφόλιο προϊόντων της Irida Labs περιλαμβάνει λογισμικό μηχανικής όρασης και πνευματικής ιδιοκτησίας πυριτίου για υψηλών απαιτήσεων μεταβίβασης δεδομένων εφαρμογές όπως σταθεροποίηση βιντεοσκοπημένης εικόνας, εντοπισμός και αναγνώριση προσώπου, βελτίωση βίντεο χαμηλού φωτισμού, εντοπισμό διαβατών και αναγνώριση πινακίδων. Τα προϊόντα αυτά απευθύνονται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών, των κινητών συσκευών και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν με την επένδυση αυτή, αλλά και η εμπειρία που θα φέρει η προσθήκη στο ΔΣ της ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών, θα χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη εκτέλεση του business plan της εταιρείας, στην ενδυνάμωση της τεχνολογικής της ανάπτυξης, στην επέκταση του πορτφόλιο προϊόντων της και στη διεύρυνση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο τελευταίο κομμάτι, και όπως ανέφερε στο Fortune Greece ο πρόεδρος του ΔΣ και ένας εκ των συνιδρυτών της Χρήστος Θεοχαράτος, ένα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης θα κατευθυνθεί στον τομέα του marketing (εκθέσεις, αποστολές) καθώς και στη δημιουργία δικτύου σε κομβικές αγορές του εξωτερικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ