Intelen: Νέα χρηματοδότηση άνω του 1 εκατ. δολ. με το “βλέμμα” στο 2014

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Δυναμική ανάπτυξη για το 2014 αναμένει η Intelen, σύμφωνα με πληροφόρηση από την ίδια την ελληνική ενεργειακή startup εταιρεία, η οποία προσφάτως είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην αμερικανική αγορά.

Επένδυση 360.000 δολαρίων στην ελληνική Intelen για την επέκταση στην αμερικανική αγορά

Σύμφωνα με την αποκλειστική πληροφόρηση του EMEAgr, το “επιθετικό σχέδιο επέκτασης της εταιρείας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς έχει ήδη “κλείσει” νέα συμβόλαια και από κοινού συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές ενεργειακών μετρητών στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει νέους πελάτες σε Φλόριδα, Καλιφόρνια, Βοστόνη, Νέα Υόρκη και Γιούτα, συνεχίζοντας “δυναμικά” την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.

Η εταιρεία ετοιμάζει νέες επένδυσεις στον τομέα του hardware, αλλά και σε έναν νέο, πολύ “δυνατό” καταγραφέα δεδομένων με χρήση πρωτοκόλλου IPv6. Επίσης, η Intelen, μέσω έτερης επένδυσης, θα εισέλθει το πρώτο τρίμηνο του 2014 στον τομέα των αυτοματισμών, οι οποίοι θα ενσωματωθεί στα cloud προϊόντα που αναπτύσσει.

Στις κορυφαίες 50 “πράσινες” startup του κόσμου η Intelen

Επίσης, η Intelen βρίσκεται ήδη στο στάδιο ολοκλήρωσης κινητής εφαρμογής, φέρνοντας τα στοιχεία gamification και ενεργειακής εξοικονόμησης που συνδυάζει και στο mobile, εκτός από το web, όπου προσφερόταν μέχρι σήμερα η πλατφόρμα της.

Τέλος, στα “σκαριά”, αν και ακόμη μη ανακοινώσιμη, παραμένει μία συνεργασία της εταιρείας που θα διευρύνει τους τομείς δραστηριοποίησής της από την ενεργειακή μέτρηση σε κτήρια.

Το πλάνο επέκτασης της Intelen θα χρηματοδοτηθεί μέσα από ένα νέο γύρο χρηματοδότησης (mini-Series A) που έχει εξασφαλίσει ήδη η εταιρεία με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών και που θα ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια. Η νέα χρηματοδότηση αναμένεται να “κλείσει” και τυπικά και να ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο, ενώ θα δοθεί σε δύο κύκλους επένδυσης.

Εκτός από το “επιθετικό” πλάνο ανάπτυξης, η Intelen θα επενδύσει και σε νέες θέσεις εργασίας, με την εταιρεία να εκτιμά ότι θα ξεπεράσει τα 30 άτομα προσωπικό σε Ευρώπη και ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2013.

intelen mobile 454280

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ