Intel: Παρουσίασε την πλακέτα Galileo και συνεργασία με την Arduino

Ο CEO της Intel, Brian Krzanich, ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου μια συμφωνία συνεργασίας με την Arduino, την κορυφαία πλατφόρμα hardware ανοιχτού λογισμικού της κοινότητας δημιουργών και εκπαίδευσης.

Ο Krzanich, επίσης, αποκάλυψε την πλακέτα Intel Galileo, το πρώτο προϊόν σε μια νέα οικογένεια πλακετών ανάπτυξης συμβατών με Arduino που χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική Intel.

Τα αναπτυξιακά kits Αrduino και το περιβάλλον ανάπτυξης software διευκολύνουν καλλιτέχνες, σχεδιαστές και ενθουσιώδεις οπαδούς της τάσης do-it-yourself  – οι οποίοι συχνά δεν έχουν τεχνικό υπόβαθρο- να δημιουργούν διαδραστικά αντικείμενα ή περιβάλλοντα.

Με βάση την πλακέτα ανάπτυξης Galileo, η Intel και η κοινότητα Arduino θα συνεργαστούν σε μελλοντικά προϊόντα που φέρνουν τις επιδόσεις, την κλιμάκωση και τις δυνατότητες της τεχνολογίας Intel στην αναπτυσσόμενη κοινότητα των δημιουργών.

Επίσης, ως τμήμα αυτής της προσπάθειας, ο Krzanich ανακοίνωσε μια μεγάλης κλίμακας δωρεά της τάξεως των 50.000 πλακετών Intel Galileo σε 1000 πανεπιστήμια διεθνώς, τους προσεχείς 18 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ