Hewlett Packard: Νέα μεγάλη συμφωνία στην Ελλάδα μέχρι τέλος του 2015

Στα πρόθυρα μιας νέας μεγάλης συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο φαίνεται πως βρίσκεται η αμερικανική HP, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του EMEA.GR, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να πέσουν οι υπογραφές πριν το τέλος του χρόνου, εφόσον ευοδωθούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Ειδικότερα, πληροφορίες θέλουν τον αμερικανικό γίγαντα να συζητά το διπλασιασμό της διακίνησης των εμπορευμάτων του μέσω των εμπορικών αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ, ενώ στο τραπέζι είναι και το θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας κέντρου μεταποίησης, κάτι που εάν υλοποιηθεί, θα είναι το πρώτο τέτοιο στη χώρα μας από μια τόσο μεγάλη εταιρεία πληροφορικής.

Τα δεδομένα της συμφωνίας συζητήθηκαν στη Νέα Υόρκη, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με αντιπροσωπεία της αμερικανικής πολυεθνικής, αλλά η συνάντηση κρατήθηκε μυστική. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου συσχετίζουν την παραπάνω συνάντηση με τις πρόσφατες επαφές του πρωθυπουργού με υποψήφιους επενδυτές στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της HP ζήτησαν εχέγγυα για την ομαλή λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ συζήτησαν και θέματα φορολογίας και αδειοδοτήσεων που απαιτούνται.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για μια συμφωνία που, εάν επιτευχθεί, να δώσει σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, καθώς να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Ελλάδας ως διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, ενώ θα την καταστήσει ως το βασικό σημείο διέλευσης προϊόντων της HP για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ