H Ingredio “μετακομίζει” Ελβετία για το MassChallenge 2017

Η Ingredio είναι στη λίστα με τις 75 Startups αρχικού σταδίου που επιλέχτηκαν για το 4μηνο πρόγραμμα εταιρικής επιτάχυνσης MassChallenge της Ελβετίας για το 2017 το οποίο θα λάβει μέρος στη Λωζάνη.

Οι 75 εταιρείες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 450 αιτήσεις απ’ όλη Ευρώπη, αλλά κυρίως από την Ελβετία, και πρόκειται για τη πρώτη Ελληνική συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η Ingredio είναι μια ξεχωριστή περίπτωση λόγω αντικειμένου το οποίο βρήκε ιδανική εφαρμογή στις νέες τεχνολογίας και στα Smartphones. Μέσω App μας ενημερώνει για την επικινδυνότητα ή όχι των συστατικών των τροφίμων και των καλλυντικών. Δυστυχώς πολλά από αυτά αν και είναι εγκεκριμένα για τη χρήση τους στον άνθρωπο μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Ingredio

Στην ουσία με την εφαρμογή της Ingredio έχουμε ένα χημικό εργαστήριο στο Smartphone μας μια και σκανάρωντας τις συσκευασίες των τροφίμων, των σαμπουάν και των καλλυντικών παίρνουμε άμεσα μια εκτίμηση για την επικινδυνότητα των συστατικών η οποία βασίζεται σε εμπεριστατωμένες μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (CosIng) και του Εθνικού Κέντρου Υγείας των ΗΠΑ (PubChem).

Στόχος της Ingredio είναι με την ενημέρωση του κοινού να πιέσει τις εταιρείες  να χρησιμοποιούν ασφαλέστερα συστατικά αλλά και να προσφέρουν καλύτερη πληροφόρηση για αυτά.

Η ομάδα της Ingredio αποτελείται από τη χημικό Δρ. Ζωή Κουρνιά, τον Νίκο Ορφανό και τον Αναξαγόρα Φωτόπουλο ενώ στους συμβούλους αναφέρεται και ο Antonio Mazzitelli μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος.

Η Startup προέρχεται από το Egg, και συγκεκριμένα τον 4ο κύκλο, ενώ συμμετείχε και στην ελληνική αποστολή του ΣΕΚΕΕ στο πρόσφατο Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Το πρόγραμμα MassChallenge του 2017 θα τρέξει όλο το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί στις 26 Οκτωβρίου 2017 με τα βραβεία όπου οι ομάδες θα διαγωνιστούν για μέρος του επάθλου του 1 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Το MassChallenge είναι ιδρύθηκε το 2010 στη Βοστώνη και πρόκειται για έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στον κόσμο των Startups. Στα επτά χρόνια λειτουργίας έχει υποστηρίξει 1.211 Startups, οι οποίες έχουν “σηκώσει” συνολικά 1,8 δισ. δολ., έχουν έσοδα 700 εκατ. δολ. με κέντρα στο Ισραήλ, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

Το MassChalenge δεν ζητάει μετοχικό κεφάλαιο από τις Startups και κάθε χρόνο δίνει πάνω από 2 εκατ. δολ. σε χρηματικές χορηγίες με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρηματιών σε τομείς που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία.

headshot-zoecournia-404x390Η Ζωή Κουρνιά με αφορμή την επιλογή της Ingredio στο MassChallenge της Ελβετίας δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η Ingredio επελέγει να συμμετάσχει στον επιταχυντή επιχειρήσεων MassChallenge της Ελβετίας για το 2017.

Στόχος της Ingredio είναι να ενδυναμώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τα τρόφιμα και καλλυντικά που χρησιμοποιούν όπως επίσης και να επηρεάσουμε τις εταιρείες καλλυντικών και τροφίμων να χρησιμοποιούν πράσινες ετικέτες στα προϊόντα τους. Έτσι αναπτύξαμε ένα εργαλείο που δίνει άμεση, εύκολη και γρήγορη πληροφόρηση για την επικινδυνότητα συστατικών σε καλλυντικά και τρόφιμα με βάση εμπεριστατωμένες μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (CosIng) και του Εθνικού Κέντρου Υγείας των ΗΠΑ (PubChem).

Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς τοξικές χημικές ουσίες και να ενημερώσουμε τους καταναλωτές σχετικά με τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζουν. Απώτερος σκοπός μας είναι η προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, βελτίωση της ποιότητας ζωής, και η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και της κοινωνίας προς έναν κόσμο απαλλαγμένο από επικίνδυνες χημικές ουσίες.»

Και συνεχίζει: «Ως εταιρεία του 4ου κύκλου, ευχαριστούμε το EGG της Eurobank για την αμέριστη στήριξή του εδώ και ένα χρόνο. Η Ingredio χρωστάει αυτή την επιτυχία στο EGG που μας παρείχε πολλαπλή στήριξη σε πολλά επίπεδα, από υπηρεσίες οικονομικών συμβουλών, λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης και γραφειακή υποδομή μέχρι δικτύωση, προβολή, συμβουλευτική για τη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας αλλά και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής κατάρτισης, ειδικά προσαρμοσμένο για τις ανάγκες νεοσύστατων επιχειρήσεων.

Πάνω απ όλα όμως το EGG μας έδωσε την ώθηση να κάνουμε την ιδέα μας πράξη και να δημιουργήσουμε μία ολοκληρωμένη εταιρεία που είναι έτοιμη για δράση στην παγκόσμια αγορά, βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε νεοφυής επιχείρηση.»

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ