Guardian: “Λύση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου ή κίνδυνος Grexit”

Σφίγγουν τα περιθώρια για την Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, στο οποίο αναφέρεται ότι αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου, τότε επανέρχεται ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και ότι χωρίς νέες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.

Ταυτόχρονα, στο ρεπορτάζ φιλοξενείται και δήλωση του καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδη Χατζή, ο οποίος αναφέρει: “Πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός ως τις 20 Φεβρουαρίου. Διαφορετικά θα επανέλθει το σενάριο του Grexit και μάλιστα με μεγάλη ένταση”.

Η εφημερίδα συναινεί με τα όσα ειπώθηκαν για “απομόνωση” της Ελλάδας στο Eurogroup. “Στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, η Αθήνα βρέθηκε μόνη της καθώς ακόμα και η παραδοσιακά σύμμαχός της Κομισιόν δεν βρέθηκε στο πλευρό της”, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας διαγράφεται ζοφερό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ