Google – Xiaomi ένας Bollywood γάμος με προίκα 1 δισ χρήστες

Η Google θα συνεργαστεί με την Xiaomi για την ανάσταση του Android One Project. 

Το project ξεκίνησε στην Ινδία πριν περίπου 3 χρόνια, με σκοπό την προώθηση στην Ινδία φτηνών android τηλεφώνων με πλήρη όμως τεχνικά χαρακτηριστικά, με σκοπό την εδραίωση της Google έναντι της Apple σε μια τεράστια αναπτυσόμενη βάση χρηστώn, όμως οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν έχουν αποτέλεσμα. 

H Xiaomi επέλεξε ένα διαφορετικό δρόμο για αυτή την υλοποίηση. Αντί για ένα φτηνό τηλέφωνο που θα κόστιζε περίπου $100 (όπως ήταν το αρχικό σχέδιο της Google για να επεκταθεί στην αγορά), επέλεξε να παρουσιάσει μια καινούργια mid range συσκευή, το Mi A1, με διπλή κάμερα και τιμή 14,999 ρουπίες (€196).

Το σχέδιο της Xiaomi είναι να απευθυνθεί μεν σε μικρότερη βάση πιθανών πελατών (από ότι αν επέλεγε να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο στην μισή τιμή), γλυτώνοντας όμως την μάχη των entry level/low budget συσκευών, στην οποία οι καταναλωτές επιλέγουν no name, φτηνά τηλέφωνα χωρίς να νοιάζονται για αξιοπιστία και το όνομα. Η Xiaomi είναι ήδη η Νο2 εταιρεία στην Ινδία και δεν θα επέλεγε να διακινδυνεύσει αυτή της την θέση. Για αυτό ακριβώς τον λόγο η Xiaomi αποφάσισε να λανσάρει μια εντελώς καινούργια συσκευή, με αλουμίνιο και διπλή κάμερα, ενώ θα παρέχει δωρεάν απεριόριστο χώρο για φωτογραφίες βίντεο 

Αυτή μάλλον θα είναι η τελευταία προσπάθεια της Google για να κατακτήσει την τεράστια ανερχόμενη αγορά της Ινδίας, τουλάχιστον κάτω από την σημαία του Android One. Τόσο το κέρδος όσο και το κύρος των 1 δισ. χρηστών, είναι πολύ μεγάλο για να αφεθεί στην τύχη του. 

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει, εκτός από την Ινδία και σε Ινδονησία, Βιετνάμ, Ρωσία και Μεξικό. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ