gi-Cluster: Επίσημο λανσάρισμα για την προώθηση των ελληνικών τεχνολογικών παιγνίων

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου δόθηκε, και επίσημα, το εναρκτήριο λάκτισμα στο gi-Cluster [Συνεργατικός Σχηματισμός Τεχνολογιών Παιγνίων & Δημιουργικού Περιεχομένου] στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην εθνικής εμβέλειας πιλοτική φάση της δράσης “Δημιουργία Καινοτόμων Συστάδων Επιχειρήσεων – Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μια αγορά: ο Πλανήτης”, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας.

Το gi-Cluster, ξεκίνησε το 2012 ως μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας της ελληνικής βιομηχανίας gaming με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού (cluster facilitator), με απώτερο στόχο την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που παρουσίαζε ο κλάδος, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.

Οι βάσεις είχαν τεθεί ήδη από το 2011, με την πρωτοβουλία της Intralot να συμβάλλει στην αξιοποίηση και ανάδειξη του ταλαντούχου Ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα αυτόν και την προώθηση καινοτόμων λύσεων στις διεθνείς αγορές.

Με γνώμονα τη δυναμική της Ελλάδας στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο της διεθνούς οικονομίας, το gi-Cluster προχώρησε στρατηγικά στην αξιοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με σκοπό να επιταχύνει την επίτευξη των στρατηγικών στόχων για τον κλάδο στην χώρα και να συμβάλει ουσιαστικά, ώστε να εξελιχθεί σε σημαντικό πόρο για την εγχώρια οικονομία.

Σήμερα, το gi-Cluster αποτελείται από 24 μέλη, εκ των οποίων ελληνικές επιχειρήσεις – διεθνείς ηγέτες των αγορών στις οποίες δραστηριοποιούνται, μικρότερες καινοτόμες επιχειρήσεις με δυνατότητα να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην παγκόσμια αγορά και ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς που αποτελούν έναν σημαντικότατο κρίκο σε αυτή την αλυσίδα αξίας.

Στη Δράση, το gi-Cluster συμμετέχει με τρία συνεργατικά έργα τεχνολογικής αιχμής και ένα σύνολο 13 επιχειρηματικών σχεδίων, η υλοποίηση των οποίων θα έχει ως αποτέλεσμα την διοχέτευση νέων, ελληνικών και καινοτόμων προϊόντων στη διεθνή αγορά. Στόχος του gi-Cluster είναι η αξιοποίηση του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου για την περαιτέρω διεύρυνση του οικοσυστήματος, υποστηρίζοντας υφιστάμενα και δυνητικά μέλη σε κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα όπως, η συστέγαση, η εξωστρέφεια, η επαγγελματική κατάρτιση, η διασύνδεση με αγορές – στόχος κα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ