Founder Institute: Ξεκινά δεύτερο κύκλο δημιουργίας νέων ελληνικών startups

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Τον δεύτερο κύκλο του στην Ελλάδα θα τρέξει το Founder Institute, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα επιχειρηματικής «επιτάχυνσης» στον κόσμο, με παρουσία σε πάνω από 100 πόλεις.

Οι διευθυντές του ελληνικού προγράμματος ενώθηκαν με συμμετέχοντες μέντορες και αποφοίτους του πρώτου κύκλου του προγράμματος σε μία παρουσίαση για τους εκπροσώπους του Τύπου σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα διαρκεί 14 εβδομάδες και θα δεχθεί μέχρι 25 άτομα που θέλουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις. Κάθε εβδομάδα οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα που άπτεται της διαμόρφωσης της επιχειρηματικής ιδέας και της λειτουργίας μίας επιχείρησης, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πρακτικό μέρος, με τους συμμετέχοντες να λύνουν κάθε εβδομάδα και μία απαιτητική άσκηση πάνω στο θέμα στο οποίο εκπαιδεύονται. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε θεματικές όπως: όραμα, έρευνα αγοράς, δημιουργία εσόδων, ονοματοδοσία, νομικά, διαχείριση ομάδας, ανάπτυξη προϊόντος, πωλήσεις, branding, χρηματοδότησης κοκ.). Ειδική στόχευση δίδεται στην προετοιμασία του επιχειρηματία για την ορθή επικοινωνία και παρουσίαση της εταιρείας του σε επενδυτές και συνεργάτες.

Όλοι οι συμμετέχοντες συνδέονται με μέντορες-επιτυχημένους επιχειρηματίες και πολύπειρους συμβούλους, οι οποίοι κατευθύνουν τους επίδοξους νέους επιχειρηματίες και ελέγχουν την πρόοδό τους. Στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος θα συμμετέχουν “ονόματα” όπως: Αλέξανδρος Ρούστας (General Manager, IQbility), Αντώνης Μαρκόπουλος (Managing Director, Oceania Region) Απόστολος Αποστολάκης (Advisor και co-founder), Carla Tanas (Owner, EVNTZ), Φώτης Δραγανίδης (General Manager, Microsoft Innovation Center Greece), Μιχάλης Στάγκος (CEO, MSCOMM), Μιχάλης Γκοντάς (Founder, FORKY) Philipp Brinkmann (Chief Executive Officer travelplanet24.com / tripsta.com), Βασίλης Νικολόπουλος (CEO και Co-Founder, Intelen).

Διαβάστε περισσότερα στο Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ