FFD: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της μόδας του μέλλοντος

Στο έργο FFD (Future Fashion Design Real-time, Accurate Fabric to Garment Virtual Prototyping in Collaborative Environments), ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος FP7, συμμετέχει και η ελληνική εταιρεία ATC.

Στόχος του έργου είναι η έρευνα για την απαλοιφή των ανατρεπτικών παραγόντων που αναστέλλουν την ευρεία χρήση ηλεκτρονικών εικονικών πρωτοτύπων από εταιρίες παραγωγής υφασμάτων και ενδύματος. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της ταχύτητας παραγωγής με την υιοθέτηση ρεαλιστικών προσομοιώσεων σχεδιασμού ενδύματος χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά εικονικά πρωτότυπα. Επίσης επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της λεπτομέρειας κατά την διαδικασία σχεδιασμού των ενδυμάτων προσομοιώνοντας την εν λόγο διαδικασία από το ύφασμα στο ένδυμα.

Στο πλαίσιο του έργου, η ATC θα αναπτύξει μία σύγχρονη πλατφόρμα με την μορφή λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS: Software-as-a-Service) με σκοπό τον συνεργατικό σχεδιασμό υφασμάτων και ρούχων. Στο έργο FFD συμμετέχουν επίσης πέντε εταίροι (Fraunhofer-IGD, Assyst, ScotCad, Piacenza, Consitex) από άλλες 3 Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία).

Το έργο ξεκίνησε 1η Οκτωβρίου 2011 και έχει διάρκεια 36 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ