Ericsson: Περικοπές 3.000 θέσεων στη Σουηδία

Περικοπή 3.000 θέσεων στη Σουηδία ήτοι το 20% του εργατικού δυναμικού της στη χώρα σχεδιάζει η Ericsson, προκειμένου να μειώσει την παραγωγή στην εγχώρια αγορά.

Η εταιρεία, λόγω της μειωμένης ζήτησης για εξοπλισμό ασύρματου δικτύου προχωρά σε μείωση του κόστους. Η σουηδική εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις ασιατικές Huawei και ZTE αλλά και από τη γειτονική της Nokia.

Η εταιρεία πρόκειται να μειώσει την παραγωγή στις πόλεις Boraas και Kumla. Στόχος των περικοπών κόστους είναι η εξοικονόμηση 9 δισ. σουηδικών κορόνων (περίπου 937 εκατ. ευρώ) ετησίως μέχρι το 2017.

Η γνωστή εταιρεία είδε τις πωλήσεις της για το β΄τρίμηνο να υποχωρούν κατά 11% ενώ τον περασμένο Ιούλιο αναγκάστηκε να διώξει τον επί 7 χρόνια διευθύνοντά σύμβουλό της, Hans Vestberg. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jan Frykhammar δήλωσε ότι η εταιρεία θα εξακολουθήσει να έχει ως επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την έρευνα και την ανάπτυξη στη Σουηδία.

Η Ericsson απασχολεί εργαζομένους σε 180 χώρες και έχει ένα δίκτυο με 2,5 δισ. συνδρομητές. Μόνο στη Σουηδία απασχολεί 16.000 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ