Economist: Γιατί “αποθεώνει” το BitCoin και τι αναφέρει για την Ελλάδα – Ρεκόρ ισοτιμίας μέσα στο 2015

Με τη φήμη, αλλά και τη χρησιμότητα του BitCoin καταπιάνεται σήμερα το Economist, στο βασικό του θέμα.

Το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι η κριτική την οποία δέχεται είναι άδικη, καθώς διαθέτει σταθερή ισοτιμία – κοντά στα 250 δολάρια – και αναγνωρίζεται ως επίσημο μέσο πληρωμών από την Ε.Ε.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του, όμως, σύμφωνα με το Economist, είναι η “αλυσίδα” των πληρωμών του (blockchain), η οποία επιτρέπει τη μετεξέλιξή του σε βασικό νόμισμα, χωρίς να χρειάζεται κεντρική τράπεζα, αφού επιτρέπει την online παρακολούθηση όλων των συναλλαγών και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Το περιοδικό κάνει λόγο επίσης για τις startups οι οποίες επένδυσαν στο BitCoin, αλλά και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ενδιαφέρθηκε να το αξιοποιήσει ως μέσο πληρωμών.

Επικαλείται εξάλλου την έρευνα της Santander, η οποία εκτιμά ότι μπορεί να εξοικονομήσει 20 δισ. δολ. για τις κεντρικές τράπεζες έως το 2022, καθώς και τη startup που έχουν δημιουργήσει 25 μεγάλες τράπεζες του κόσμου, με το όνομα R3 CEV.

“Η μεγαλύτερη καινοτομία του BitCoin δεν είναι το ψηφιακό νόμισμα, αλλά ο μηχανισμός εμπιστοσύνης που δημιουργεί”, καταλήγει το περιοδικό.

Economist_Bitcoin_

Το BitCoin βρέθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο για το 2015, καθώς η αξία του ανήλθε στα 333,40 δολάρια.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών διαπραγματευόταν στο εύρος των 200 – 275 δολαρίων.

Παρά την ενίσχυση του, απέχει ακόμη αρκετά από το ιστορικό υψηλό των 1.000 δολαρίων, το οποίο σημειώθηκε στα τέλη του 2013.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ