dopios: Επένδυση από το Openfund 120.000 ευρώ για λανσάρισμα σε 15 νέες πόλεις του εξωτερικού

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Τη χρηματοδότησή της με 120.000 ευρώ από το Openfund ανακοίνωσε η ελληνική startup εταιρεία dopios. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δέχεται χρηματοδότηση από θεσμικό επενδυτή, ενώ η επένδυση στο dopios είναι η τέταρτη που γίνεται στη δεύτερη περίοδο λειτουργίας του Openfund.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε και το λανσάρισμά της σε πάνω από 15 νέους προορισμούς όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, την Βαρκελώνη και το Μπουένος Άιρες, τη Σάντα Τερέζα της Κόστα Ρίκα, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη, το Παρίσι, το Βουκουρέστι, τη Γενεύη, το Ώστιν και τη Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ και άλλες. Η dopios παρείχε την υπηρεσία της ήδη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη κλπα.), Σαν Φρανσίσκο και Κωνσταντινούπολη. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η επένδυση από το Openfund θα κατευθυνθεί για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας επέκτασης της dopios.

Όπως έχει παρουσιάσει και παλαιότερα το EMEAgr, η dopios προσφέρει μία ταξιδιωτική πλατφόρμα που ενώνει ταξιδιώτες με ντόπιους κατοίκους μίας πόλης, με στόχο να προσφέρει στους ταξιδιώτες προσωποποιημένες εμπειρίες μέσα από τη “ματιά” του ντόπιου.

Ήδη οι τοπικές κοινότητες “ντόπιων” έχουν “αγκαλιάσει” θερμά το εγχείρημα στις πόλεις που δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Σε επικοινωνία του με το EMEAgr, ο Αλέξανδρος Τρίμης, CEO της Dopios ανέφερε, ωστόσο, ότι το ενδιαφέρον για την πλατφόρμα της dopios δεν εξαντλείται μόνο στις πόλεις όπου ξεκινάει από σήμερα τη λειτουργία της, αλλά δέχεται συνεχώς αιτήματα και για νέες πόλεις, τα οποία εξετάζονται για το μέλλον.

Από την πλευρά του Openfund, ο Γιώργος Τζιραλής, εταίρος του ελληνικού επενδυτικού ταμείου, ανέφερε σε επικοινωνία του με το EMEAgr ότι η επένδυση θα κατευθυνθεί στην επιχειρηματική ανάπτυξη και στην ανάπτυξη του προϊόντος της dopios και στη δημιουργία εκτός της προσφοράς και τη ζήτησης για το καινοτόμο τουριστικό προϊόν που προσφέρει η dopios μέσα από την πλατφόρμα της. “Είδαμε ότι η dopios αναπτύσσει ένα προϊόν που βγάζει νόημα και θα θέλαμε και εμείς – και πιστεύουμε πολλοί άλλοι – να υπάρχει“, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Τζιραλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ