Deloitte: “Σημάδια βελτίωσης εμφανίζει η παγκόσμια οικονομία”

Η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει σημάδια βελτίωσης ξεπερνώντας γεγονότα που τείνουν να εμποδίσουν τη θετική της πορεία εκτιμά, μεταξύ άλλων, η Deloitte σε τελευταία έκδοση της που εξετάζει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές, η κρίση παραμένει σε “διαχειρίσιμα” επίπεδα παρά την κρίση της Κύπρου επισημαίνει η Deloitte η οποία ταυτόχρονα αναφέρει ότι στις ΗΠΑ, η δημοσιονομική συρρίκνωση φαίνεται να αντισταθμίζεται από άλλους θετικούς παράγοντες, ενώ στην Ιαπωνία μια νέα νομισματική πολιτική υπόσχεται καλύτερη ανάπτυξη. Ειδικότερα για την ευρωζώνη αναφέρει ότι το 2013 θα είναι ένα μεταβατικό έτος.

Οι εξαγωγές είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη, ενώ η ζήτηση και οι επενδύσεις δεν δείχνουν να συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση. Τα καλά νέα, σύμφωνα με την Deloitte είναι ότι η πτώση του ΑΕΠ στις χώρες της κρίσης στην ευρωζώνη έχει επιβραδυνθεί και τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί. Τα άσχημα νέα είναι ότι βραχυπρόθεσμα η ανάπτυξη μπορεί να είναι υποτονική και όχι ραγδαία, επισημαίνει.         

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ