Daily Secret: Επένδυση 1,25 εκατ. δολ. στην ελληνοαμερικανική startup για επέκταση στην Αφρική

Το Daily Secret, η startup εταιρεία που ξεκίνησε από την Αθήνα και έχει μετεγκατασταθεί στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε στο τέλος Ιανουαρίου έναν δεύτερο γύρο χρηματοδότησης για την επέκταση των υπηρεσιών της και στην Αφρική.

Η χρηματοδότηση τύπου “Series B” ανήλθε σε 1,25 εκατ. δολάρια (το ποσό δεν ανακοινώθηκε από την εταιρεία, αλλά “αποκαλύφθηκε” από το τεχνολογικό blog TechCrunch), με κύριο επενδυτή την εταιρεία PanAfrican Investment, η οποία έχει δημιουργηθεί από τον πρώην πρόεδρο ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της Time Warner, Ρίτσαρντ Πάρσονς, και τον επενδυτή και ιδρυτή της Central European Media Enterprises, Ρόναλντ Λόντερ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Daily Secret, στην επένδυση συμμετείχαν και οι προηγούμενοι επενδυτές Greycroft Partners και eVentures. Η προηγούμενη επένδυση στην εταιρεία είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2012 και αφορούσε σε ποσό 1,85 εκατ. δολ. με τη συμμετοχή των BV Capital, Greycroft Partners, Trigger Media.

Στόχος της επένδυσης είναι το Daily Secret να ξεκινήσει να παρέχει την υπηρεσία αποστολής ενημερωτικών newsletter με τα “κρυμμένα μυστικά” των πόλεων όπου έχει παρουσία, σε μεγάλα αστικά κέντρα της υποσαχάριας Αφρικής, όπως το Ναϊρόμπι της Κένυας, το Λάγος της Νιγηρίας και την Άκκρα της Γκάνας. Μαζί με τις αφρικανικές αυτές πόλεις το Daily Secret προγραμματίζει την επέκτασή του σε πάνω από 15 νέες αγορές μέσα στο 2014. Μέχρις στιγμής έχει παρουσία σε 35 αγορές 20 διαφορετικών χωρών και αριθμεί πάνω από 1,8 εκατ. συνδρομητές.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε η εταιρεία, οι πληθυσμοί των αναπτυσσόμενων αγορών, όπως η υποσαχάρια Αφρική, αντιπροσωπεύουν το 50% της ανάπτυξης στις δαπάνες ψηφιακού διαφημιστικού περιεχομένου, ενώ από την πλευρά του, η διευθύνουσα σύμβουλος της PanAfrican Investment, Ντιάνα Ριντ, δήλωσε ότι το fund αναμένει η Daily Secret να βοηθήσει στην τουριστική προβολή της Αφρικής και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην ήπειρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ