CNBC: Καλεί τους επενδυτές “να μην αποκλείουν την Ελλάδα”

Το δίκτυο CNBC με σημερινό του δημοσίευμα καλεί τους επενδυτές να μην αποκλείουν την Ελλάδα από το επενδυτικό τους πλάνο.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμα με τίτλο “Η ευρωπαϊκή περιφέρεια επέστρεψε από το χείλος του γκρεμού. Πού πρέπει να επενδύσετε;” το δίκτυο παραθέτει τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της επενδυτικής εταιρείας TS Lombard, Κεν Βάτρετ, ο οποίος αναφέρει ότι αν κάποιος ψάχνει μία πιο “ριψοκίνδυνη” επιλογή, η Αθήνα είναι η απάντηση καθώς, όπως λέει, σε σύγκριση με άλλες χώρες της περιφέρειας, στην Ελλάδα θα μπορούσαν να υπάρχουν καλύτερες αποδόσεις.

Στο δημοσίευμα του CNBC αναφέρεται ακόμα ότι η χώρα μας εφαρμόζει σταδιακά όλα όσα έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους δανειστές από το 2015, και προσθέτει πως οι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησής έχουν αναθεωρήσει θετικά τις θέσεις τους για την Ελλάδα, καθώς αναγνωρίζουν ότι οι δημοσιονομικές προοπτικές είναι βελτιωμένες και υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας.

Προστίθεται ακόμα ότι τον περασμένο Ιούλιο το ΔΝΤ συμφώνησε να συνδράμει οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα εάν η Ευρώπη συμφωνήσει σε κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ αναφέρεται ότι αυτό προβλέπεται να γίνει μέσα στο 2018.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς που μέχρι τώρα έχει κάπως “καθυστερήσει”, όπως είναι ο τομέας της ενέργειας, ενώ, επικαλούμενο στοιχεία από την ΕΕ, σημειώνει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος προβλέπεται να φτάσει στο 178,8% του ΑΕΠ το 2017, και στο 174,6% το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ