CITY College: Το Πανεπιστήμιο του Sheffield στα 100 καλύτερα του κόσμου

Παραμένει στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το Πανεπιστήμιο του Sheffield σύμφωνα με τη φετινή Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων QS (QS World University Rankings 2016). Αναλυτικότερα, στην σχετική επίσημη λίστα, το Πανεπιστήμιο του Sheffield εμφανίζεται στην 84η θέση παγκοσμίως, στην 29η στην Ευρώπη και στην 16η στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με αυτή την αξιολόγηση ανήκει στο 1% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Στη χώρα μας το Πανεπιστήμιο του Sheffield δραστηριοποιείται μέσω του Διεθνές Τμήματός του, στο οποίο ανήκει και το CITY College, που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Οι απόφοιτοι του CITY College είναι απόφοιτοι του Sheffield καθώς τους απονέμεται το πτυχίο του Sheffield, απευθείας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

Το CITY College παρόλο που λειτουργεί εκτός Βρετανίας, λειτουργεί με τους ίδιους όρους με τον Πανεπιστήμιο του Sheffield, με τους ίδιους κανονισμούς, υπόκειται στους ίδιους ελέγχους αξιολόγησης και προσφέρει τα ίδια προνόμια και τις ίδιες παροχές σπουδών στους φοιτητές του. Οι φοιτητές που σπουδάζουν στο CITY College είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Sheffield, έχουν φοιτητική κάρτα από το βρετανικό πανεπιστήμιο και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και υπηρεσίες με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο campus του Sheffield στην Μεγάλη Βρετανία.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του CITY College αποκτούν το πτυχίο του University of Sheffield. Στην Ελλάδα, το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College, προσφέρει προγράμματα του βρετανικού πανεπιστημίου μόνο στην Θεσσαλονίκη όπου και εδρεύει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ