Chief Digital Officer (CDO): London calling…

Τον πρώτο Chief Digital Officer (CDO) στα χρονικά του Δήμου Λονδίνου αναζητά ο δήμαρχος της πόλης, Sadiq Khan, αναγνωρίζοντας την διαρκώς εντεινόμενη αναγκαιότητα της ψηφιακής διάστασης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των τοπικών αρχών και υπηρεσιών. 

Την ίδια στιγμή, ο S. Khan σχεδιάζει να μετατρέψει την βρετανική πρωτεύουσα σε μια “έξυπνη” πόλη, κατά τα αμέσως προσεχή χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, το στέλεχος που θα αναλάβει τον ρόλο του CDO της πόλης του Λονδίνου θα έχει ως άμεση προτεραιότητά του την εκ βάθρων μεταβολή του τρόπου με τον οποίο επιχειρεί η πόλη.

Επιπροσθέτως, μέσω του ρόλου του θα εστιάζει τις προσπάθειές του στο να βοηθήσει να εξερευνηθούν νέοι, καινοτόμοι τεχνολογικοί τομείς, να ενθαρρύνει τη συνεργασία και την υιοθέτηση κοινών προτύπων αναφορικά με τα δεδομένα και την μεταβολή των υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνει ο Dale Lovell, Chief Digital Officer και Διευθύνων Σύμβουλος της ADYOULIKE, εταιρείας τεχνολογίας διαφήμισης με ειδίκευση στην native διαφήμιση, στην Μεγάλη Βρετανία: “Προκειμένου αυτά να γίνουν πραγματικότητα, ο Δήμαρχος του Λονδίνου οφείλει να καθιερώσει ένα digital first τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Κάτι που… μεταφράζεται σε ευέλικτο τρόπο σκέψης, την πρόβλεψη μελλοντικών δημόσιων δαπανών για νέα έργα που θα διέπονται από ψηφιακή υποδομή, καθώς επίσης και την στήριξη και έναρξη καινοτόμων πρωτοβουλιών που θα απευθύνονται και θα αφορούν το σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που εδρεύουν στην πόλη έτσι ώστε να υιοθετήσουν και να αναδείξουν την ψηφιακή τους διάσταση. Οπότε, η παρουσία ενός CDO κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αρκεί να αναλογιστούμε πως πριν από μια δεκαετία η θέση εργασίας του Chief Digital Officer απλά, δεν υπήρχε. Μέχρι τα τέλη του 2013, σε διεθνές επίπεδο δεν υπήρχαν περισσότεροι από 500 CDOs“.

Σχετικά με το ποιο είναι το πλέον σημαντικό χαρακτηριστικό από το οποίο πρέπει να διακρίνεται σήμερα το στέλεχος που είναι επιφορτισμένο με τον ρόλο του CDO, ο D. Lovell ήταν ξεκάθαρος: “Ο πλέον σημαντικός παράγοντας αναφορικά με την επιτυχία του στελέχους που θα αναλάβει καθήκοντα CDO για την πόλη του Λονδίνου είναι να διακρίνεται από σημαντικό βαθμό ευελιξίας. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία η εν γένει αβεβαιότητα που συνοδεύει την υπόθεση του Brexit κάθε άλλο παρά παρελθόν θεωρείται, ενώ το διαρκώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό τοπίο απαιτεί συνεχείς αλλαγές για την προσαρμογή στις νέες διαδικασίες και δεδομένα. Δίχως άλλο, την προσεχή δεκαετία θα γίνουμε μάρτυρες μιας έντονης όσο και διαρκούς διαδικασίας ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης σε μια σειρά από κομβικής σημασίας υπηρεσίες που -μεταξύ άλλων- αφορούν και στους δημότες“.    

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ