Channel VAS: FinTech για τις αναπτυσσόμενες χώρες με βάση την Ελλάδα

του Γιώργου ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ

H Channel VAS παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον μια και γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα από την έντονη δράση του επιχειρηματία Bassim Haidar στο χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Νιγηρία. Πλέον είναι ένας παγκόσμιος όμιλος τεχνολογίας και FinTech για τις αναπτυσσόμενες χώρες με τζίρο άνω του 1 δισ., με το επιχειρηματικό κέντρο να βρίσκεται στην Αθήνα

Ο κ. Haidar γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νιγηρία από Λιβανέζους γονείς οι οποίοι εργάζονταν εκεί. Σπούδασε στο Λίβανο και επέστρεψε στη Νιγηρία το 1991 για να ξεκινήσει τη πρώτη του επιχείρηση: τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός σε μια περίοδο όπου οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές ήταν υποτυπώδεις. Ακολούθησαν επιχειρήσεις δορυφορικής τηλεόρασης και Logistics.

Bassim Haidar, Group CEO Channel IT
Bassim Haidar, Group CEO Channel IT

Το 2003 μπήκαν οι βάσεις της σημερινής επιτυχίας μια και ο κ. Haidar ξεκίνησε μια εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στη Νιγηρία αρχικά. Το 2010 πέρασε στην ανάπτυξη λογισμικού για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας πολλών αναπτυσσόμενων χωρών στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Λατινική Αμερική.

Οι εταιρείες του ομίλου ήταν από τις πρώτες που πρόσφεραν υπηρεσίες FinTech, και συγκεκριμένα μικρο-δάνεια μέσω κινητών τηλεφώνων στην Αφρική, το 2010. 
Η παροχή τραπεζικών, ασφαλιστικών, ιατρικώνεκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών υπηρεσιών μέσω κινητών τηλεφώνων έχει αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτές τις χώρες όπου οι αντίστοιχες υποδομές δεν υπάρχουν, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές. 
Τα μικρο-δάνεια, οι ηλεκτρονικές πληρωμές και μεταφορές χρημάτων από το εξωτερικό, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στην Αφρική με το επίκεντρο όλων αυτών των υπηρεσιών να είναι τα καρτοκινητά κυρίως, Smartphones αλλά και τα απλά κινητά που πλέον όλοι έχουν στην κατοχή τους. 

Ακολουθεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Στέφανο Παπιλίδη, Brand and Communications Manager της Channel VAS. 

EMEAgr: Μπορείτε να μας δώσετε μερικές πληροφορίες σχετικά με το γκρουπ και τις εταιρίες του, καθώς και ποιο είναι το όραμα σας;

Σ. Παπιλίδης: Η Channel VAS (www.channelvas.com) δημιουργήθηκε το 2012 ως μέρος του Channel IT Group, με στόχο να γίνει ο κυρίαρχος προμηθευτής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (Value Added Services) και οικονομικών υπηρεσιών μέσω κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Stefanos_Papilidis
Στέφανος Παπιλίδης, Brand and Communications Manager, Channel VAS.

Η Channel IT με τη σειρά της είχε ιδρυθεί από τον Bassim Haidar το 2003 στη Νιγηρία με στόχο να καλύψει ανάγκες και να προσφέρει εξοπλισμό υποδομών και υπηρεσίες στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας και σύντομα έγινε ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πάροχος του κλάδου στην Αφρική.

Ως στρατηγικό κομμάτι της παγκόσμιας εξάπλωσης της εταιρίας, τα κεντρικά γραφεία της Channel VAS στην Ελλάδα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στα μέσα του 2015.

Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε καινοτόμες ιδέες στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ώστε να εκμεταλλεύονται αναξιοποίητες πηγές εσόδων, να αυξάνουν τον τζίρο τους και να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες που τους βοηθούν να διατηρούν τη βάση των πιστών πελατών τους. Έτσι, παρέχουμε μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα του FinTech καθώς και λύσεις προστιθέμενης αξίας οι οποίες διευκολύνουν ριζικά τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις, ειδικά σε αναπτυσσόμενες αγορές όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

EMEAgr: Ο Bassim Haidar είναι Λιβανέζος, γεννημένος στη Νιγηρία, η εταιρία έχει την έδρα της στο Ντουμπάι και παρέχει υπηρεσίες κυρίως σε αφρικανικές χώρες, αλλά παρόλα αυτά τα κεντρικά γραφεία της είναι στην Αθήνα. Πείτε μας περισσότερα για αυτή την επιλογή της Αθήνας και της Ελλάδας ως βάσης. Ποιοι ήταν οι κύριοι λόγοι πίσω από αυτή την επιλογή; Η εταιρεία θεωρεί πως η Ελλάδα αποτελεί μια καλή επιλογή για πολυεθνικές εταιρείες;

Σ. Παπιλίδης: Όντως, η οικονομική έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παρόλα αυτά, η Channel VAS Ελλάδας αποτελεί ουσιαστικά το κέντρο επιχειρήσεων για την εταιρία, παρέχοντας υποστήριξη για τις δράσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο σε τομείς όπως η έρευνα και ανάπτυξη (R&D), η λογιστική υποστήριξη, το marketing και ο ποιοτικός έλεγχος, μεταξύ άλλων. Επίσης, μέσω των ελληνικών γραφείων, η εταιρία μπορεί να εφαρμόζει και να υποστηρίζει εσωτερικά την ανάπτυξη και την επέκταση των υπηρεσιών και των τεχνολογιών μας.

CVAS Athens Office _Ίσως να φαντάζει περίεργο το ότι μια εταιρεία που δεν έχει αυτή τη στιγμή συνέργειες στην Ελληνική αγορά, δημιουργεί κεντρικά γραφεία εδώ. Όμως για την Channel VAS, η Αθήνα λειτουργεί ως ένα ιδανικό hub λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, καθώς γεφυρώνει ιδανικά τις αποστάσεις μεταξύ Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός πως η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα από εξειδικευμένους επαγγελματίες υψηλών προσόντων οι οποίοι μπορούν να συνεργαστούν με την Channel VAS, στηρίζοντας την προσπάθειά μας να επιτύχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο την αποστολή και τους στόχους μας μέσα από την υψηλή τους κατάρτιση.

Συνολικά, θεωρούμε μεταξύ άλλων την ελληνική αγορά εργασίας ως ιδανική για να προσελκύσουμε τους κατάλληλους υποψηφίους για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της εταιρίας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα ως τώρα αποτελέσματα.

EMEAgr: Όπως αναφέρθηκε, η Channel VAS επενδύει σοβαρά στο ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, παρά το ότι διαθέτει μια πολυεθνική σύνθεση από εργαζομένους. Σε τι ποσοστό ανέρχονται οι Έλληνες εργαζόμενοι στην εταιρεία;

Σ. Παπιλίδης: Με βάση και τους λόγους που εξηγήσαμε προηγουμένως, τα γραφεία της Channel VAS στην Αθήνα είναι μια στρατηγική επένδυση και αποτελεί μέρος του παγκόσμιου σχεδιασμού ανάπτυξής της εταιρίας. Σε αυτά τα πλαίσια εντάχθηκε από την αρχή και η στελέχωση της εταιρίας με καταρτισμένους και έμπειρους Έλληνες επαγγελματίες που να μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες της Channel VAS.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως, μιλώντας αυστηρά για τη στελέχωση της Channel VAS, αυτή τη στιγμή στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας εργάζεται πάνω από το μισό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει συνολικά η εταιρία ανά τον κόσμο, με περίπου το 90% από αυτούς να είναι Έλληνες. Επιπλέον, το υπάρχον πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας προβλέπει συνολικά 30 νέες θέσεις εργασίας στα γραφεία της Αθήνας μέσα στο 2017, με αναμενόμενη περαιτέρω επέκταση για το 2018. Είναι ενδεικτικό το ότι μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο είχαμε την ευχάριστη «υποχρέωση» να επεκτείνουμε τα γραφεία μας που βρίσκονται στην περιοχή του Γέρακα, υπερδιπλασιάζοντας ουσιαστικά το μέγεθός τους προκειμένου να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας.

Με δεδομένη τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρίας αλλά και τη στρατηγική μας επένδυση στην εγχώρια αγορά εργασίας, έχουμε πάντα ως προτεραιότητα την προσέλκυση ταλαντούχων επαγγελματιών σε διάφορες θέσεις, τόσο στους τομείς της τεχνολογίας όσο και σε διοικητικές θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο site μας και πιο συγκεκριμένα στη διεύθυνση: http://channelvas.com/jobs.

EMEAgr: Ποια είναι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Channel VAS αλλά και των άλλων εταιριών του γκρουπ;

Σ. Παπιλίδης: Η εταιρεία εστιάζει πρώτιστα στον τομέα των υπηρεσιών Οικονομικών Τεχνολογιών (FinTech), ο οποίος αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους και πλέον εξελισσόμενους τομείς ψηφιακής ανάπτυξης παγκόσμια. Μέσα από τη δική μας Πλατφόρμα Ψηφιακών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Digital Finance PlatformDFP) καλύπτουμε ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών που μπορούν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας με τους οποίους συνεργαζόμαστε να προσφέρουν στους πελάτες τους.

Bassim Pappas
O κ. Παππάς μαζί με τον κ. Haidar στο περίπτερο της Channel VAS στο MWC της Βαρκελώνης

Αυτές περιλαμβάνουν προαγορά και ανανέωση χρόνου ομιλίας και δεδομένων, μικροδάνεια, δάνεια συσκευών, ακόμη και δυνατότητα για πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας σε κάποιες χώρες (payasyougo electricity). Πρόκειται για παροχές που λειτουργούν εξαιρετικά σε συγκεκριμένες αγορές και χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, όπου η κινητή τηλεφωνία αποτελεί τον δεδομένο τρόπο επικοινωνίας ενώ αντίθετα το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό δίκτυο δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο.

Πέραν αυτού, παρέχουμε και μια πληρέστατη γκάμα υπηρεσιών σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία, όπως λύσεις για ecommerce, content marketing καθώς και τη νέα μεγάλη πρόταση στον τομέα του mobile advertising, με τη μορφή του AdVoice (www.advoice.com), μιας μοναδικής πλατφόρμας για διαφημίσεις μέσω κινητών τηλεφώνων που μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί υψηλή στόχευση για να προσφέρει σύντομες και αποτελεσματικές διαφημίσεις με τη μορφή ringback tones ακριβώς στο κατάλληλο για αυτές κοινό.

EMEAgr: Δραστηριοποιείστε κυρίως στην Αφρική. Πως επιλέξατε μια ήπειρο με τόσες ιδιαιτερότητες, διαφορές και βασικές ελλείψεις υποδομών και πως προσεγγίζετε τέτοιες αγορές; Τελικά είναι απειλή ή ευκαιρία η είσοδος εταιρειών, νέων ή παλιών, σε τέτοιες αγορές;

Σ. Παπιλίδης: Όπως αναφέρθηκε, ο όμιλος ξεκίνησε από την Αφρική και έχει προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην περιοχή. Όμως πέρα από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, επεκτεινόμαστε σταθερά και σε άλλες περιοχές όπως η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Ανατολική Ευρώπη.

Σχετικά με την αφρικανική ήπειρο, σαφώς και βλέπουμε την ποικιλομορφία και την «αναπτυσσόμενη» κατάσταση των περισσοτέρων χωρών και αγορών ως μια μεγάλη ευκαιρία. Στοχεύουμε στο να διευκολύνουμε τη ζωή των ανθρώπων σε αυτές τις περιοχές, μέσω των εκεί παρόχων τηλεπικοινωνιών, προσφέροντας μοναδικές λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Όπως έχει πει στο παρελθόν ο κ. Haidar, ιδρυτής και CEO του ομίλου, μπορείς να δημιουργήσεις τις πιο μεγάλες ευκαιρίες μέσα από τις δυσκολίες.

Η ουσιαστική έλλειψη βασικών υποδομών, τόσο τεχνολογικών όσο και χρηματοοικονομικών στην ευρύτερη περιοχή μας δίνει τη σπουδαία ευκαιρία να παρέμβουμε με τις υπηρεσίες μας και να καλύψουμε αυτό το κενό, μέσα από εξειδικευμένες προτάσεις. Καθώς οι αγορές στην ευρύτερη περιοχή εξελίσσονται και μεγαλώνουν, υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.

EMEAgr: Μπορείτε να μοιραστείτε συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα για το μέγεθος της Channel VAS και τις δραστηριότητές της;

Σ. Παπιλίδης: Το 2016 υπήρξε κομβική χρονιά για εμάς με την ανάπτυξη της Channel VAS να είναι μεγαλύτερη από ποτέ, υπολογίζοντας τόσο τις νέες συνεργασίες και αγορές που ενεργοποιηθήκαμε όσο και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μας, λαμβάνοντας υπόψη πως ήταν και η πρώτη πλήρης χρονιά λειτουργίας των γραφείων στην Αθήνα.

ChannelVAS MWC _Ενδεικτικά, την περασμένη χρονιά προσφέραμε δανειακές υπηρεσίες σε περισσότερα από 220 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ξεπεράσαμε και το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων συνολικά σε δάνεια παγκοσμίως. Μιλάμε για εντυπωσιακούς αριθμούς που γίνονται ακόμη πιο σημαντικοί αν αναλογιστεί κανείς πως τους σημειώνει μια εταιρία τεχνολογίας και όχι κάποιος χρηματοπιστωτικός οργανισμός.

Η ανάπτυξη της εταιρείας από την άλλη πλευρά είναι συνεχής και τεκμηριώνεται και μέσα από τους αριθμούς που αναφέραμε νωρίτερα σχετικά με τα γραφεία της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή έχουμε ενεργή παρουσία σε περίπου 20 χώρες ανά την υφήλιο, ενώ η Channel VAS συνεχίζει να μπαίνει σε νέες αγορές, διατηρώντας ή χτίζοντας παράλληλα ισχυρές συνεργασίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

EMEAgr: Ορισμένες από τις υπηρεσίες που αναφέρατε, όπως το AdVoice και τα nanoloans είναι καινοτόμες. Αυτές αναπτύσσονται εντός της εταιρίας ή από τρίτους; Που βρίσκεται η έδρα της ομάδας ανάπτυξης της εταιρίας, τι μέγεθος έχει και πρόκειται να δούμε τις υπηρεσίες αυτές και σε άλλες αγορές;

Σ. Παπιλίδης: Όλα μας τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι δικά μας και έχουν δημιουργηθεί από μια πολύ ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν για εμάς στον τομέα του R&D σε όλο τον κόσμο. Οι ομάδες έρευνας και ανάπτυξης της Channel VAS είναι μοιρασμένες σε διάφορα σημεία, με τις βασικές ομάδες να βρίσκονται στην Αθήνα αλλά και στην Αίγυπτο και την Ινδία. Η στρατηγική της ανάπτυξής μας περιλαμβάνει τη συνεχή ενδυνάμωση και στελέχωση του τμήματος R&D, προκειμένου να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τόσο τα υπάρχοντα όσο και τα μελλοντικά πλάνα μας. Έτσι, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ταλαντούχα στελέχη σε αυτόν τον τομέα και στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Όσον αφορά τις νέες αγορές, φυσικά και συνεχίζουμε σταθερά να επεκτεινόμαστε σε νέες χώρες, όμως παράλληλα φροντίζουμε να προσφέρουμε και επιπλέον υπηρεσίες από την υπάρχουσα γκάμα μας σε περιοχές που ήδη δραστηριοποιούμαστε, ώστε να διευρύνουμε το portfolio μας και στις αγορές όπου είμαστε ήδη ενεργοί.

EMEAgr: Συμμετέχετε ενεργά αρκετά χρόνια στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και φέτος στο περίπτερό σας η φράση “Nano Finance” ήταν σε περίοπτη θέση, προσδιορίζοντάς σας ως FinTech εταιρία. Τέτοιου τύπου υπηρεσίες σε ποιόν απευθύνονται; 

Σ. Παπιλίδης: H “μικρο-χρηματοδότηση” είναι βασικός πυλώνας των υπηρεσιών μας, καθώς μέσα από την πλατφόρμα μας DFΡ (Digital Finance Platform) μπορούμε να παρέχουμε πολλές ευκαιρίες στους παρόχους τηλεπικοινωνιών και κατ’ επέκταση στους συνδρομητές τους.

CVAS Athens Reception _Μέσω αυτών, οι πελάτες τους μπορούν μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα να έχουν μια σειρά από διευκολύνσεις, από την άμεση προαγορά και ανανέωση χρόνου ομιλίας μέχρι τη χορήγηση δανείων σε μικρά ποσά, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να αποπληρώσουν μέσω μηνιαίων δόσεων στον πάροχό τους. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες στερούνται ακόμη και βασικών υποδομών, τέτοιες υπηρεσίες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία για τον χρήστη.

Γενικά, σαφώς και το έδαφος για την ανάπτυξη και τη χρήση FinTech εφαρμογών είναι πιο γόνιμο σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου εκλείπει μια σταθερή χρηματοπιστωτική βάση. Παρόλα αυτά ο ευρύτερος τομέας του FinTech μεγαλώνει διαρκώς και περιλαμβάνει όλο και περισσότερες τεχνολογίες και προτάσεις οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή και στις λεγόμενες “ώριμες” αγορές, οπότε περιμένουμε να δούμε και να ακολουθήσουμε ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης του κλάδου παγκόσμια, στο άμεσο μέλλον.

EMEAgr: Τι άλλα ανάλογα προϊόντα σχεδιάζετε να προσφέρετε λοιπόν στον τομέα του FinTech; Και θεωρείτε πως αυτός ο κλάδος παρεμβαίνει στο έργο των τραπεζών, ή μπορεί να λειτουργήσει σε συνέργεια με αυτόν προς όφελος των καταναλωτών και των εταιριών, ειδικά σε περιοχές όπως η Αφρική;

Σ. Παπιλίδης: Ο όλος κλάδος του Financial Technology ξεκίνησε ακριβώς επειδή υπήρχαν οι σχετικές ανάγκες, προκειμένου να καλύψει τα όποια κενά υπήρχαν ανάμεσα στο υπάρχον τραπεζικό status quo και τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των ανθρώπων στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Αυτές οι υπηρεσίες διευκολύνουν τις καθημερινές συναλλαγές των ανθρώπων και, ειδικά σε περιοχές όπως η Αφρική όπου η πλειονότητα των κατοίκων στερείται πρόσβασης σε τράπεζες, μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων

Σχετικά με νέες υπηρεσίες, γνωρίζουμε πολύ καλά το συγκεκριμένο χώρο. Ξέρουμε πως το FinTech περιβάλλον είναι δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο, προκειμένου να προσαρμόζεται, να καλύπτει και να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε ανάγκες του κόσμου. Υπό αυτό το πρίσμα και ως μια από τις πρωτοπόρες εταιρίες στον χώρο, παρακολουθούμε συνεχώς και πολύ στενά αυτές τις ανάγκες όποτε εμφανίζονται και είμαστε πάντα ανοιχτοί και έτοιμοι να διερευνήσουμε και να αναπτύξουμε αντίστοιχες υπηρεσίες προκειμένου να τις καλύψουμε, προσφέροντας αμοιβαία επωφελείς προτάσεις τόσο για τους παρόχους όσο και για τους συνδρομητές τους.

EMEAgr: Ο ιδρυτής του Channel IT Group, κ. Bassim Haidar είναι επιφανής επιχειρηματίας και επενδυτής. Υπάρχει πλάνο να στηρίξει και το startup οικοσύστημα; Και υπάρχουν πλάνα π.χ. για κάποιο “εκκολαπτήριο” τοπικών Startups από πλευράς σας για το μέλλον;

Σ. Παπιλίδης: Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω πρώτα από όλα πως, πέρα από πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο κύριος Haidar είναι επίσης και πολύ ενεργός σε διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες και εμπλέκεται δυναμικά σε πρωτοβουλίες που βοηθούν τόσο πληθυσμιακές ομάδες που έχουν ανάγκη, όσο και την ανάπτυξη περιοχών και αγορών.

Squash Tournament _Κάτι που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό είναι πως αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου της Διεθνούς Αμνηστίας, υποστηρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες τόσο στη Νιγηρία όσο και σε άλλες περιοχές. Έτσι, πολύ φυσιολογικά η όλη του δράση σε αυτόν τον τομέα αντικατοπτρίζεται και στη συνολική του επιχειρηματική προσέγγιση και φιλοσοφία μέσω της Channel VAS, δηλαδή το να αναπτύσσονται προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν τους ανθρώπους σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Έτσι, έχοντας ως δεδομένη την ενεργή στήριξή του σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης, το σίγουρο είναι πως ως Channel VAS παρατηρούμε από κοντά ολόκληρο το startup οικοσύστημα, ειδικά στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε και είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στο να προσεγγίσουμε και να στηρίξουμε καινοτόμες ιδέες με όποιο τρόπο μπορούμε.

EMEAgr: Επίσης η Channel VAS έχει υπάρξει χορηγός σε ομάδα της Formula 1 στο παρελθόν. Θα μας πείτε περισσότερα σχετικά με αυτό;

Σ. Παπιλίδης: Πράγματι, ήμασταν εκ των χορηγών της Sahara Force India F1 Team κατά την αγωνιστική περίοδο του 2015, υπό των αιγίδα των πρωτοβουλιών marketing της Channel IT. Με δεδομένο το ότι το FIA Formula One World Championship είναι ένα πρωτάθλημα παγκόσμιας εμβέλειας και πολύ υψηλού προφίλ το οποίο συνδυάζει ταχύτητα, συναγωνισμό και τεχνολογία, ταίριαζε αρκετά με τα χαρακτηριστικά του brand μας και του επιχειρηματικού χώρου στον οποίο κινούμαστε. Αν και δεν έχουμε συνεχίσει τη συγκεκριμένη χορηγία, μην εκπλαγείτε ιδιαίτερα αν στο μέλλον δείτε την Channel VAS και πάλι ως χορηγό κάποιου είδους μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για την ώρα πάντως, έχουμε εστιάσει τις χορηγικές μας ενέργειες και τις branding πρωτοβουλίες μας στο χώρο του επαγγελματικού squash, ενός αθλήματος το οποίο είναι επίσης υψηλού επιπέδου αλλά και ιδιαίτερα θεαματικό. Η Channel VAS είναι υπερήφανος χορηγός των κορυφαίων αθλητών Mohamed και Marwan ElShorbagy, οι οποίοι βρίσκονται στο νο.3 και το νο.5 αντίστοιχα στην επίσημη παγκόσμια κατάταξη για τον Απρίλιο του 2017.

Παράλληλα, τον περασμένο Δεκέμβριο διεξήχθη στο Λονδίνο με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρώτο Channel VAS Squash Championship (περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα βρείτε στο www.channelvassquash.com), με χρηματικό έπαθλο 100.000 δολαρίων το οποίο ήταν από τα υψηλότερα παγκοσμίως, το οποίο και προσέλκυσε τους καλύτερους επαγγελματίες παίκτες και κέρδισε πολύ εγκωμιαστικά σχόλια ως διοργάνωση. Παράλληλα, απόφαση του κ. Haidar ήταν όλα τα έσοδα του τουρνουά, 16.700 λίρες Αγγλίας, να δοθούν ως δωρεά στην οργάνωση CLIC Sargent για την καταπολέμηση του παιδικού και νεανικού καρκίνου.

Ελπίζουμε να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία του πρώτου τουρνουά και να συνεχίσουμε ώστε να κάνουμε το συγκεκριμένο τουρνουά ένα από τα πιο σημαντικά στο ετήσιο καλεντάρι του επαγγελματικού squash για τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ