CforCrafts: Διαθέτει τα προϊόντα χειροτεχνών και παραγωγών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για δημιουργούς χειροποίητων ειδών και τροφίμων, ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν το δικό τους διαδικτυακό κατάστημα έχει ενεργοποηθεί από τον Οκτώβριο του 2013.

Πρόκειται για το CforCrafts το οποίο είναι σχεδιασμένο τόσο για δημιουργούς και χειροτέχνες όσο και για παραγωγούς, με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού χειροποίητου στις αγορές του εξωτερικού.

Η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, ενώ σήμερα ένα χρόνο σχεδόν μετά την αρχική ιδέα από τους Ειρήνη Λουίζου και Νίκο Αναμουρλόγλου, το CforCrafts ήδη φιλοξενεί δημιουργούς κοσμημάτων, διακοσμητικών, αξεσουάρ μόδας, ειδών δώρων και παραγωγούς ελαιολάδου, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν και εξαιρετικά δημιουργήματα λαϊκής τέχνης και πολλά ακόμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία, επιλέχτηκε ένα όνομα στα αγγλικά, ώστε να είναι κατανοητό στο εξωτερικό, καθώς παρέχεται και σε αυτή τη γλώσσα προκειμένου να προσελκύει επισκέπτες και πελάτες από το εξωτερικό.

Κάθε δημιουργός μπορεί μέσω της πλατφόρμας να αποκτήσει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα στο CforCrafts, ώστε να μπορεί να πουλήσει τα δημιουργήματά του, να τα διαχειριστεί και να τα παρουσιάσει όπως θέλει.

Οι δημιουργοί του CforCrafts δεν πληρώνουν προμήθειες, αλλά μία μηνιαία συνδρομή διαφοροποιημένη ανάλογα με τον όγκο των κωδικών κάθε δημιουργού.

CforCrafts StartPage

Πέρα από τη δυνατότητα λιανικών πωλήσεων το CforCrafts προσφέρει σε επαγγελματίες χειροτέχνες και παραγωγούς τη δυνατότητα να διαθέτουν τα προϊόντα τους και για χονδρική πώληση.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τη UPS, προσφέρει δημιουργούς που εξάγουν, ειδικούς τιμοκαταλόγους για την αποστολή των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

Οι επισκέπτες του CforCrafts έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές από έως και 6 διαφορετικούς δημιουργούς σε ένα check-out και να πληρώσουν τις παραγγελίες τους με 3 διαφορετικούς τρόπους (αντικαταβολή, PayPal και κατάθεση).

Ανάμεσα στις κατηγορίες των δημιουργιών που έχει φτάξει στο CforCrafts έχει εντάξει και μια ιδιαίτερη κατηγορία, το Social Impact: Το CforCrafts διατίθεται δηλαδή αφιλοκερδώς σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς για να διαθέτουν όποια προϊόντα έχουν για τους σκοπούς τους, ενώ και οι δημιουργοί του CforCrafts σχεδιάζουν, προσφέροντας ποσό από τις εισπράξεις τους. Ήδη, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως ο Στόχος, η Greenpeace και ο Αρκτούρος έχουν τα δικά τους e-shops στο CforCrafts.

Το CforCrafts είναι μέλος του Ελληνικού Σύνδεσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) και Bronze Member του Greek America Foundation.

Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το τέλος του 2014 να φιλοξενεί 100 ή και περισσότερους επαγγελματίες δημιουργούς, οι οποίοι θα διαθέτουν τα προϊόντα τους σε πολλαπλές αγορές στην Ευρώπη, την Αμερική αλλά και την Ασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ