Beyond Hackathon: Μπήκαν οι βάσεις για το ελληνικό FinTech αλλά και την “digital” Eurobank

Ούτε ένας χρόνος δεν έκλεισε από το πρώτο FinTech Hackathon, Beyond Hackathon που διοργάνωσε το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank μαζί με το Found.ation και το The Cube και το γεγονός ότι από τις 17 ομάδες φτάσαμε στις 38 και τους 120 συμμετέχοντες, κάτι σημαίνει για το χώρο του Ελληνικού FinTech αλλά και για την Ελληνική Startup Σκηνή.

Πέρα από το εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων ομάδων και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ιδεών και των υλοποιήσεων ήταν υψηλά, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δείχνοντας ότι πολλές από τις ομάδες το «έψαξαν» το αντικείμενο και καινοτόμησαν.

Έξι από τις οποίες ήρθαν από την Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία και αρκετές φαίνεται ότι ήταν σαφώς πιο έτοιμες από άλλες ή τουλάχιστον είχαν κάποια βάση για να ξεκινήσουν, ενώ πολλές παρουσιάσεις ήταν εκτός του χρόνου των 5 λεπτών. Βέβαια ο αριθμός των ομάδων από μόνος του ίσως ήταν εκτός των ορίων αντοχής των συμμετεχόντων μια και το pitching ξεκίνησε από τις 5:30 το απόγευμα της Κυριακής και διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες!

BeyondHackathon_Block17

H ομάδα Block17, πηγή: BeyondHackathon

Τη πρώτη θέση και το χρηματικό βραβείο των 5.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα φοιτητών Block17 η οποία έφτιαξε ένα blockchain εκκαθάρισης διατραπεζικών συναλλαγών με μια εξαιρετική παρουσίαση.

SerbiaTeam2

H ομάδα από τη Σερβία Hacker Squad, πηγή: BeyondHackathon

Την δεύτερη θέση και το χρηματικό βραβείο των 3.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα φοιτητών από την Σερβία Hacker Squad η οποία έφτιαξε ένα εξαιρετικό «interface» τραπεζικών συναλλαγών μέσω φωνητικής επικοινωνίας και μέσω της Amazon Alexa.

BeyondHackathon_Wire_Buzz

H ομάδα Wire Buzz, πηγή: BeyondHackathon

Τη τρίτη θέση και το χρηματικό βραβείο των 2.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα Wire Buzz η οποία έφτιαξε ένα σύστημα υποστήριξης συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω ειδοποιήσεων, για τους καταναλωτές.

Ένα ειδικό βραβείο πήρε η ομάδα μαθητών λυκείου εκτός συναγωνισμού Evolve, μια και δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Hackathon, η οποία έφτιαξε ένα σύστημα πληρωμών-μοιράσματος λογαριασμού σε App το οποίο είναι πολύ απλό στην χρήση, ακόμα και μεταξύ αγνώστων, και λειτουργεί σαν meta-εφαρμογή αναγνωρίζοντας αυτόματα όλους τους τρόπους ηλεκτρονικών πληρωμών και κάθε wallet της παρέας.

Επίσης οι ομάδες που ξεχώρισαν στο 2o Beyond Hackathon θα έχουν άμεση πρόσβαση στο Egg μια όπως προαναφέραμε αρκετές ήταν υψηλού επιπέδου με ώριμα προϊόντα.

BeyondHackathon1

H ομάδα KidLance, πηγή: BeyondHackathon

Οι υπόλοιπες παρουσιάσεις που ξεχωρίσαμε 

Omologea: Μια πλατφόρμα εύκολης πρόσβασης στην αγορά ομολογιακών δανείων.

Kidlance: Το οποίο διαχειρίζεται ηλεκτρονικά το χαρτζιλίκι των παιδιών από τους γονείς.

Kill3ds: Μια εξαιρετική ιδέα αφού αντικαθιστά τα δύσχρηστα και αποτρεπτικά συστήματα πιστοποίησης αγοραστών σε ηλεκτρονικές αγορές με κάρτες με τον κωδικό του Google Authenticator.

CashBuddy: Μια εφαρμογή δανεισμού P2P.

Medler: Άλλη μια εξαιρετική ιδέα, η οποία προσφέρει εύκολες αγορές φαρμάκων πατώντας ένα κουμπί από το σπίτι με το σύστημα να καλύπτει τα κόστη αγοράς φαρμάκων και τη συνταγογράφηση από τον γιατρό.

Digital Eurobank

Όλα δείχνουν ότι η Eurobank έχει βάλει άμεσο στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υποστήριξη του ελληνικού FinTech οικοσυστήματος αν κρίνουμε από την απήχηση που είχε το 2ο BeyondHackathon αλλά και με την ομιλία του Σωτήρη Συρμακέζη, Γενικού Διευθυντή και Group Chief Digital & Technology Officer, στο κλείσιμο του διαγωνισμού ο οποίος ανέφερε ότι: η Eurobank έχει βάλει στόχο και έχει δεσμευτεί έναντι των μετόχων της ότι θα γίνει η μεγαλύτερη digital bank στην Ελλάδα και θα βασιστεί τόσο στα hackathons όσο και στο Egg” ανακοινώνοντας ταυτόχρονα το 3ο Beyond Hackathon.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ