Τη διαβεβαίωση ότι η Τιτάν φροντίζει να εξασφαλίσει πλήρως την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, όταν μελετά την εισαγωγή εναλλακτικών καυσίμων στην παραγωγική της διαδικασία, δίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η τσιμεντοβιομηχανία, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της θερμικής αξιοποίησης απορριμμάτων, στο εργοστάσιό της, στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Όπως επισημαίνει, εγκαθιστά τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, που κατασκευάζουν εξειδικευμένοι οίκοι του εξωτερικού, επιλέγει τα εναλλακτικά υλικά βάσει των αυστηρότερων ευρωπαϊκών κανονισμών, ελέγχει τακτικά τη συμμόρφωσή τους με τις προδιαγραφές και παρακολουθεί τις εκπομπές.
Στην ανακοίνωσή της, η Τιτάν σημειώνει ότι ερωτήματα όπως το αν η θερμική αξιοποίηση των αποβλήτων είναι ασφαλής λύση, έχουν απαντηθεί πριν από 20 χρόνια στις προηγμένες χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. "Και έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλά και ότι ο κλίβανος της τσιμεντοβιομηχανίας, λόγω των μοναδικών του ιδιοτήτων, προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, αναφέρει πως «η εταιρία έχει ήδη μία δεκαετία απολύτως επιτυχημένης και ασφαλούς χρήσεως εναλλακτικών καυσίμων στο εργοστάσιό της στο Καμάρι Βοιωτίας, και είναι βέβαιη ότι το ίδιο επιτυχής θα είναι και η χρήση στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης».
Ο θόρυβος γύρω από το θέμα προκλήθηκε μετά την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης της ΤΙΤΑΝ από το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και για αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα των δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην Ευκαρπία.
VIP News
Ευ. Βενιζέλος: βρισκόμαστε στην κόψη ξυραφιού
Εμμένει στις μειώσεις μισθών η τρόικα
Την Κυριακή τελικά η συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς
Ζ. Μπαρόζο: δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για στάση πληρωμών στην Πορτογαλία
Ευ. Βενιζέλος: στα χέρια των πολιτικών αρχηγών το μέλλον της χώρας
Στο επίκεντρο οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών
Στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο ο Τ. Νταλάρα

Famous Articles
Stock Markets
| Γενικός Δείκτης | 686,00 | -3,74% |
| FTSE 20 | 262,59 | -4,04% |
| FTSE 40 | 721,06 | -2,89% |
| FTSE 80 | 169,89 | -2,50% |
| Τραπεζικός Δείκτης | 265,64 | -5,53% |
| FTSE 100 (Λονδίνο) | 5.222,60 | -2,62% |
| CAC (Παρίσι) | 2.894,94 | -3,41% |
| DAX (Φρανκφούρτη) | 5.606,00 | -3,35% |
| BET (Βουκουρέστι) | 4.377,04 | -1,06% |
| SOFIX (Σόφια) | 322,16 | -0,20% |
| Dow Jones | 11.942,87 | -2,58% |
| Nasdaq | 2.512,27 | -2,34% |
| S&P 500 | 1.187,85 | -2,47% |
| Nikkei (Τόκιο) | 8.348,27 | -0,32% |
| Topix (Τόκιο) | 717,08 | -0,40% |
| Hang Seng (Σεούλ) | 18.225,85 | -1,44% |