Search emea
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 | 02:46Latest news:
Follow emea on facebook Follow emea on twitter Subscribe to emea RSS

Νέοι ψηφιακοί εγγραφείς φωνής από τη Sony

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 18:59

Δύο νέα μοντέλα συσκευών ψηφιακής εγγραφής φωνής MP3 παρουσίασε η Sony, τα οποία συνδυάζουν καθαρό ήχο και μεγάλους χρόνους εγγραφής, με την απλότητα χειρισμού. Οι νέες συσκευές είναι ελαφριές και εύκολες στη μεταφορά, γεγονός που τις καθιστά κατάλληλες για εγγραφές διαλέξεων, συνεντεύξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων, ζωντανής μουσικής κ.α.. Οι νέοι ψηφιακοί εγγραφείς φωνής φέρουν τους κωδικούς ICD-SX750 και ICD-SX850.

Τα 2GB της μνήμης τύπου flash στο εσωτερικό του SX750 προσφέρει αποθηκευτικό χώρο για εγγραφή τουλάχιστον 750 ωρών φωνής ή μουσικής (σε λειτουργία LP). Τα 4GB μνήμης του SX850 αυξάνουν το χρόνο εγγραφής σε 1.505 ωρών, που ισοδυναμούν με συνεχή ομιλία ή μουσική για διάστημα άνω των δύο μηνών.

Τα τριπλά μικρόφωνα που διαθέτουν οι συσκευές, ενισχύουν τις δυνατότητες υψηλής ποιότητας εγγραφής φωνής ή μουσικής. Εκτός από το χαμηλού θορύβου ζεύγος στερεοφωνικών μικροφώνων, ένα μονοκατευθυντικό μικρόφωνο υψηλής ευαισθησίας βοηθάει στον εντοπισμό του ομιλητή, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον εγγραφέα. Η καθαρότητα του ήχου βελτιώνεται ακόμη περισσότερο από ένα φίλτρο αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων, ενώ η τεχνολογία Noise Cut ενισχύει τις συχνότητες της ομιλίας, ώστε να είναι πλήρως κατανοητή. Το χειρισμό καθιστά ακόμη πιο βολικό το σύστημα φωνητικής ενεργοποίησης VOR (Voice Operated Recording), το οποίο συμπληρώνεται από τις εύχρηστες λειτουργίες εγγραφής Add/Overwrite.

Διατίθενται οι επιλογές αρχείων ΜΡ3 ή άλλοι τύποι LPEC, όπως και Linear PCM, για εγγραφές φωνής και μουσικής στερεοφωνικά σε ποιότητα CD. Η ταχύτητα αναπαραγωγής κυμαίνεται μεταξύ -75% και +200%, με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας ακριβούς καταγραφής των συνεντεύξεων ή των σημειώσεων από την εγγραφή. Αμφότερα τα μοντέλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως εύχρηστα φορητά music players για μουσικά αρχεία MP3 και WMA. Η υψηλής ταχύτητας σύνδεση USB υποστηρίζει 'drag-and-drop’ μεταφορά αρχείων φωνής, ΜΡ3 ή άλλων αρχείων σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Μια και μόνο φόρτιση της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας επιτρέπει συνεχή εγγραφή μέχρι και για 19 ώρες ή 22 ώρες αναπαραγωγής από τα ακουστικά.



Μοιραστείτε το άρθρο στο facebook facebook Μοιραστείτε το άρθρο στο twitter twitter Bookmark and Share

Stock Markets

Γενικός Δείκτης686,00-3,74%
FTSE 20262,59-4,04%
FTSE 40721,06-2,89%
FTSE 80169,89-2,50%
Τραπεζικός Δείκτης265,64-5,53%
© emea.gr 2007-2011