Search emea
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 | 20:21Latest news:
Follow emea on facebook Follow emea on twitter Subscribe to emea RSS

Κερδοφόρος η χαρτοβιομηχανία "Γλάρος"

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 14:29

Μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια με κεφάλαιο μόνο 60.000 ευρώ, λειτουργεί με καινοτομικές οργανωτικές μεθόδους απασχολώντας μόλις 26 άτομα και ελέγχεται από την οικογένεια των ιδιοκτητών μεγάλης λιανεμπορικής αλυσίδας, είναι πλέον η πρώτη σε κέρδη ελληνική χαρτοβιομηχανία, με κέρδη μάλιστα αυξημένα κατά 45%, παρά την περιρρέουσα οικονομική κρίση. 

Πρόκειται για την εταιρεία Γλάρος, η οποία σε εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα Βοιωτίας ασχολείται με την τελική επεξεργασία χάρτου και την παραγωγή χαρτικών tissue, δηλαδή καταναλωτικών προϊόντων χάρτου για οικιακή χρήση. Τα προ φόρων κέρδη της το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2008 - Ιουνίου 2009 ανήλθαν σε 3,52 εκατ. ευρώ, έναντι 2,43 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη δωδεκάμηνη οικονομική χρήση, ανερχόμενα σε επίπεδα που την καθιστούν αναμφισβήτητα πρώτη σε κέρδη στο σύνολο του κλάδου των κατά βάση οριακά κερδοφόρων ή και ζημιογόνων ελληνικών χαρτοβιομηχανιών. Στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις του "Γλάρου" εκτινάχθηκαν από τα 10,84 εκατ. ευρώ στα 13,54 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ποσοστιαία άνοδο κατά 25%. 

Ωστόσο, ο βασικός πελάτης της εταιρείας, ο οποίος απορροφά περί το 85%-90% του συνολικού όγκου της παραγωγής, είναι η λιανεμπορική αλυσίδα της Αττικής "Σκλαβενίτης", όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του "Γλάρου" Μιχαήλ Καστρινάκης.

"Η επιτυχία μας οφείλεται στο πάρα πολύ καλό προϊόν που προσφέρουμε και στην πετυχημένη επένδυσή μας στο ανθρώπινο δυναμικό", αναφέρει, προσθέτοντας: "Δίνουμε παραπάνω απ' ό,τι λέμε, και ποιοτικά και ποσοτικά". Το "στήσιμο" και το μοντέλο λειτουργίας της επιχείρησης ανατέθηκε σε δύο κορυφαία στελέχη άλλων ομοειδών εταιρειών, οι οποίοι ως διευθυντές παραγωγής και ποιότητας επιλέγουν το προσωπικό και είναι υπεύθυνοι απέναντι στους μετόχους.

Μέτοχοι του "Γλάρου" είναι, με μερίδιο 25% έκαστος, οι Γεράσιμος Σκλαβενίτης, Μαρία Σκλαβενίτη, Στυλιανός Σκλαβενίτης και Βασιλική Σκλαβενίτη.



Μοιραστείτε το άρθρο στο facebook facebook Μοιραστείτε το άρθρο στο twitter twitter Bookmark and Share

Stock Markets

Γενικός Δείκτης686,00-3,74%
FTSE 20262,59-4,04%
FTSE 40721,06-2,89%
FTSE 80169,89-2,50%
Τραπεζικός Δείκτης265,64-5,53%
© emea.gr 2007-2011