Alfacheck AT 400: Ελληνική καινοτομία στην Υγεία

Η KARABINIS MEDICAL παρουσίασε σήμερα το Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400, που αποτελεί το πρώτο θερμόμετρο παγκοσμίως με αντιμικροβιακό χαλκό.

Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, που η KARABINIS MEDICAL κατοχύρωσε παγκοσμίως, το συγκεκριμένο θερμότερο συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική “αλυσίδα της υγείας” (γιατρούς – νοσηλευτές – ασθενείς).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Απόστολος Καραμπίνης σημείωσε σχετικά: “Η αφορμή δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με κάλεσε προσωπικά στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας.

Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας.

Η υλοποίηση στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα μου σε πραγματικό προϊόν υγείας. Η διαδρομή υλοποίησης δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, πίστη, επιμονή και τεράστια επένδυση. Και σήμερα το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο διατίθεται στη παγκόσμια αγορά”.

Στην παρουσίαση παρέστη και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρέλαβε για λογαριασμό των ακριτικών Κέντρων Υγείας, δωρεά δύο χιλιάδων θερμομέτρων από την Karabinis Medical.

Η KARABINIS MEDICAL είναι μια μεγάλη παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία ιατρικών αναλώσιμων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής, φυσικών προϊόντων περιποίησης και διαγνωστικών ιατρικών συσκευών που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 1967. Διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία 47 κερδοφόρων ετών που επισφραγίζεται από σημαντικά επιτεύγματα στην ελληνική αγορά και στρατηγικές συνεργασίες, επεκτάθηκε τα τελευταία χρόνια και στη διεθνή αγορά υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ