Akzo Nobel: υπό εξέταση η νέα προσφορά εξαγοράς της PPG

Κάπως πιο διαλλακτική φαίνεται αυτή τη φορά η ολλανδική εταιρεία χημικών και χρωμάτων, Akzo Nobel NV, η οποία δήλωσε ότι θα εξετάσει τη νέα προσφορά εξαγοράς των 26,9 δισ. ευρώ (28,8 δισ. δολ.) της PPG Industries Inc. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία PPG απηύθυνε μια “τελευταία πρόσκληση” στην Akzo, ώστε οι δύο εταιρείες να έρθουν σε συμφωνία. Η εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ, δήλωσε χτες ότι θα “επανεξετάσει προσεκτικά” την πρόταση,

Κάνουμε αυτήν την τελευταία πρόσκληση σε εσάς και στα διοικητικά συμβούλια της Akzo Nobel για να επανεξετάσουμε τη στάση σας και να συνεργαστούμε μαζί  για τη δημιουργία εξαιρετικής αξίας και οφέλους για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Akzo Nobel“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PPG, Michael McGarry, σε επιστολή του προς την Akzo Nobel.

Με τη νέα προσφορά, ο CEO της Akzo, Ton Buechner, αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για διαπραγμάτευση με την PPG, μετά την απόρριψη της προηγούμενης πρότασης της 22ας Μαρτίου, ως υπερβολικά χαμηλής και όχι προς το συμφέρον των μετόχων, πελατών ή εργαζομένων. Η PPG, επειδή έχει ήδη στο μυαλό της πιθανή άρνηση της Akzo, δήλωσε ότι θα ήταν διατεθειμένη να καταβάλει μια “σημαντική” αμοιβή στην ολλανδική εταιρεία για τη διαίρεση αυτή, αν οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές μπλοκάρουν τη συναλλαγή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ