Fleksy: Πήρε από τη Microsoft το Ρεκόρ Γκίνες για την πιο γρήγορη πληκτρολόγηση σε smartphone

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για την πιο γρήγορη πληκτρολόγηση σε κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής έσπασε το Fleksy, το πληκτρολόγιο που έχει αναπτύξει η ομώνυμη ελληνοαμερικανική startup.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Μαρσέλ Φερνάντες, παλιός χρήστης της εφαρμογής κατέρριψε το ρεκόρ σε επίσημη εκδήλωση των Ρεκόρ στην Νέα Υόρκη. Με χρόνο 18,19 δευτερόλεπτα, το Fleksy αποτελεί το πιο γρήγορο πλέον πληκτρολόγιο για smartphones στον κόσμο. Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα ρεκόρ είχαν επιτευχθεί από το Swype και από την Microsoft.

Συγκεκριμένα, το Ρεκόρ Γκίνες για την πληκτρολόγηση μηνυμάτων κειμένου αφορά σε ένα μήνυμα 160 χαρακτήρων χωρισμένων σε 25 λέξεις. Τον Αύγουστο το 2010, ο υπάλληλος της Swype, Φράνκλιν Πέιτζ χρησιμοποιώντας ένα Samsung Galaxy S το ολοκλήρωσε σε 25,94 δευτερόλεπτα (58 λέξεις/370 χαρακτήρες ανά λεπτό), ενώ τον Απρίλιο του 2014 ομάδα συνεργατών της Microsoft το βελτίωσε σε 18,44 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο WordFlow σε ένα Nokia Windows Phone 8.1. Με τον νέο χρόνο του Φερνάντες χρησιμοποιώντας το Fleksy το ρεκόρ ανέβηκε σε 82 λέξεις/527 χαρακτήρες ανά λεπτό).

Η εταιρεία αποδίδει το ρεκόρ στον νέο, επόμενης γενιάς μηχανισμό ακριβείας που έχει αναπτύξει και για τα δύο λειτουργικά που προσφέρεται το πληκτρολόγιο, iOS και Android. Ο νέος μηχανισμός προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στην διόρθωση των λέξεων που πληκτρολογούνται, στη διόρθωση της λανθασμένης χρήσης κενών, καθώς και βελτιωμένη υποστήριξη των γλωσσών που προσφέρονται.

“Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες είναι μία απόδειξη της προόδου μας μέχρι τώρα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο συνιδρυτής και διευθυντής λειτουργιών της εταιρείας, Ιωάννης Βερδελής.

Για να “γιορτάσει” την επιτυχία, η εταιρεία κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις της εφαρμογής που συμπεριλαμβάνουν τον νέο, βελτιωμένο μηχανισμό, ενώ για το iOS προσφέρονται έξι νέες γλώσσες. Για την έκδοση Android συμπεριλαμβάνεται και μία “πρόκληση” για τους χρήστες της εφαρμογής, ώστε να σπάσουν το ρεκόρ της ίδιας της Fleksy και να κερδίσουν βραβεία. Η έκδοση για Android θα διατίθεται με 50% έκπτωση μέχρι τις 29 Μαΐου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ