Ρ. Πίτσικα: “Οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας πρέπει να δώσουν βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό”

Προτεραιότητα στην αλλαγή, προτεραιότητα στον άνθρωπο. Αυτή είναι η ιδέα που μετέφερε στο 6ο Διεθνές Συμπόσιο Εύξεινου Πόντου, που διαδραματίστηκε στην Αθήνα, η Career Management Expert & CEO της People for Business, Ρεβέκκα Πιστίκα.

Στην εκδήλωση που είχε θέμα την Ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην περιοχή του Ευξεινου Πόντου, συμμετείχαν ως ομιλητές η Γενική Διευθύντρια του ΔΙΚΕΜΕΠ, εκπρόσωποι επιστημονικών ινστιτούτων, σύμβουλοι επιχειρήσεων καθώς και καθηγητές πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ρ. Πιτσίκα κατά την ομιλία της που είχε τίτλο “Ανάπτυξη και Στρατηγική του Ανθρώπινου Κεφαλαίου στη περιοχή των χωρών της Μαύρης Θάλασσας“, σημείωσε την ανάγκη αλλαγής που στην εποχή μας πια την χαρακτήρισε ως αναγκαιότητα, στην στρατηγική των επιχειρήσεων. Θα πρέπει όπως τόνισε το ανθρώπινο δυναμικό να παίζει σημαντικό ρόλο τόσο για την κοινωνία όσο και για τις επιχειρήσεις:

“Όσες εταιρείες και όσοι εργαζόμενοι το αντιληφθούν έγκαιρα αυτό, θα μπορέσουν να είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού του σήμερα αλλά και του αύριο – ενός αύριο που σίγουρα μας επιφυλάσσει ακόμα πολλές ανατροπές  που πρέπει να μάθουμε όχι μόνο να διαχειριζόμαστε, αλλά και να προβλέπουμε”.

Όσον αφορά τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίες και βρίσκονται σε ανάπτυξη βάσει των φυσικών πόρων που διαθέτουν, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο και χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ