3 εκατ. ευρώ “ρίχνει” η τουρκική Yemeksepeti στην Click Delivery

Την υπογραφή επενδυτικής συμφωνίας ύψους 3 εκατ. ευρώ ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου πριν λίγη ώρα η ελληνική startup εταιρεία Click Delivery και η τουρκική εταιρεία Yemeksepeti. Η χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί σε διαδοχικά στάδια και θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα των υπηρεσιών που προσφέρει στα καταστήματα εστίασης η Click Delivery.

Οι ελληνικές tech startups συγκεντρώνουν κεφάλαια 9 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο

H Yemeksepeti αποτελεί την κορυφαία εταιρεία online food ordering στην Τουρκία, ιδρύθηκε το 2001 από τους Nevzat Aydın (CEO), Melih Ödemiş (CIO), Gökhan Akan (CFO) και Cem Nüfusi και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη πύλη που φέρνει σε επαφή καταναλωτές με εστιατόρια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παραγγείλουν online φαγητό, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση τόσο στην Τουρκία όσο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή μέσω της ιστοσελίδας www.foodonclick.com.

Η Yemeksepeti συνεργάζεται με πάνω από 8.000 συμβεβλημένα εστιατόρια σε 47 διαφορετικές πόλεις της Τουρκίας και πάνω από 850 εστιατόρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και το Λίβανο μέσω της ιστοσελίδας www.foodonclick.com. Η Yemeksepeti δραστηριοποιείται επιπλέον στους τομείς της προώθησης παραδοσιακών τουρκικών προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας www.Lokum.com καθώς και με την εστίαση υψηλών προδιαγραφών μέσω της ιστοσελίδας www.Papyon.com.

Όπως τονίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου, η Yemeksepeti αποφασίζει για πρώτη φορά να κάνει μια άμεση επένδυση σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο startup, χωρίς να ακολουθήσει το καθιερωμένο μοντέλο ανάπτυξης του δικού της brand σε νέες αγορές.

Η διαφοροποίηση αυτή στη στρατηγική της Yemeksepeti είναι αποτέλεσμα της ισχυρής παρουσίας της Click Delivery στην  ελληνική αγορά, με περισσότερα από 650 συνεργαζόμενα εστιατόρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ιωάννινα. Η ιστοσελίδα διεκπεραιώνει καθημερινά πάνω από 2.000 γεύματα, εξυπηρετώντας πάνω από 40.000  μοναδικούς πελάτες.

Το Clickdelivery.gr ξεκίνησε το 2010 από τους Νικόλαο Στεφάνου, Αχιλλέα Κώτση και Γιώργο Κουντούρη και άρχισε για πρώτη φορά να προσφέρει υπηρεσίες online παραγγελίας φαγητού έχοντας αναπτύξει μια σύγχρονη και καινοτόμο πλατφόρμα παραγγελιοληψίας μέσω ενός εύχρηστου αμφίδρομου τερματικού. Οι συγκεκριμένες συσκευές προωθούν άμεσα και αξιόπιστα τις παραγγελίες στα συνεργαζόμενα εστιατόρια ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον τελικό χρήστη για την πιθανή ώρα παράδοσης, χωρίς να απαιτείται η χρήση και εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σύνδεσης στο Διαδίκτυο στον χώρο του εστιατορίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ