Φ. Μπρίνκμανν: “Στόχος της travelplanet24 είναι μία IPO” (EMEATV)

στον Δημήτριο ΠΟΓΚΑ

Η travelplanet24 ήταν η “πρωταγωνίστρια” της εβδομάδας για το ελληνικό startup “οικοσύστημα”, καθώς ανακοίνωσε τη λήψη χρηματοδότησης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από δύο ελληνικά επενδυτικά ταμεία που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Jeremie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ποσό, μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο σε μία μοναδική επένδυση που έχουν ανακοινώσει μέχρις στιγμής τα ελληνικά Jeremie Funds και συγκεκριμένα προήλθε από τα Elikonos Jeremie και Odyssey Jeremie Partners.

Η εταιρεία, έχοντας ιδρυθεί και ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2005 και με εξυπηρετούμενους όγκους συναλλαγών που ήδη προσεγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ, προχώρησε σε αυτή την “ένεση” κεφαλαίων ανάπτυξης, προκειμένου να “τροφοδοτήσει” την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε υφιστάμενες και νέες αγορές-στόχους του εξωτερικού, σχεδιάζοντας ακόμη και τις περιπτώσεις εξαγοράς startup εταιρειών που θα προσδώσουν μία προστιθέμενη αξία στη λειτουργία της. Σημειώνεται ότι η travelplanet24 είναι σήμερα ένα από τα τρία μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία και μία από τις 20 μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.

Το EMEAgr συνομίλησε με τον Φίλιππο Μπρίνκμανν, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της travelplanet24, ο οποίος αναφέρει ότι η εταιρεία αναμένει το 2014 να κλείσει με κερδοφορία για πρώτη φορά και τονίζει ότι στόχος της είναι μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια να έχει ολοκληρώσει ένα “exit” είτε με εξαγορά ή συγχώνευση από στρατηγικό συνεργάτη είτε με εισαγωγή σε χρηματιστηριακή αγορά, φιλοδοξώντας να κατακτήσει ηγετική θέση στην προβλεπόμενη ενοποίηση του κλάδου των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτορείων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Φ. Μπρίνκμανν στο βίντεο που ακολουθεί από το EMEATV

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ