Το Lidl αφαιρεί τους σταυρούς από τις Ελληνικές εκκλησίες

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Lidl να αφαιρέσει τους σταυρούς από εμβληματική Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στις συσκευασίες προϊόντων της.

Όπως βλέπετε και παρακάτω, η Lidl αποφάσισε στις συσκευασίες των προϊόντων ERIDANUS “Αυθεντικό Ελληνικό προϊόν”, τα οποία περιλαμβάνουν μουσακά, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, φέτα κλπ να αφαιρέσει τους σταυρούς από την εκκλησία της Ανάστασης στη Σαντορίνη.

Santorini_Oia_980620

Πολλοί πελάτες διαπίστωσαν τα “καμώματα” της Lidl κι έσπευσαν στον ιστότοπο της εταιρείας να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους κι όχι δεν ήταν μόνο Έλληνες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα παραπάνω έγιναν για να προωθήσουν τη διαφορετικότητα και να μην χρησιμοποιούν θρησκευτικά σύμβολα ώστε να μη νιώθουν κάποιες κουλτούρες εκτός.

Κι ενώ η σκέψη τους είναι σωστή, γιατί δεν επέλεγαν ένα μνημείο ή κάτι άλλο εμβληματικό και ταυτόχρονα Ελληνικό, το οποίο να μην περιείχε σταυρούς;

Είναι γεγονός ότι σε κάποιες χώρες απαγορεύονται οι χρήσεις χριστιανικών συμβόλων για τον ίδιο σκοπό και για να μην γίνεται προώθηση μιας θρησκείας κι αυτό είναι δεκτό, αλλά εξαρχής δεν χρειάζεται η χρήση μιας εκκλησίας γιατί προφανώς και θα περιέχει θρησκευτικά σύμβολα.

Η Lidl απολογήθηκε για αυτό και δήλωσε ότι δεν ήθελε να προσβάλει κάποιον κι ότι σκέφονται τους πελάτες και παίρνουν σοβαρά τα σχόλιά τους.

Η Lidl στο Βέλγιο, όπου προήλθε το θέμα με τα προϊόντα φέρεται να ανέφερε: “Αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρήσουμε την ουδετερότητα των θρησκειών. Αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά ζητούμε συγγνώμη σε όσους μπορεί να σοκαρίστηκαν“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ