Τελικά ο χιονιάς μπορεί να μην έρθει

Αναστάτωση στους μετεωρολογικούς κύκλους φαίνεται να έχει προκαλέσει ο επικείμενος χιονιάς, ο οποίος αναμενόταν να επισκεφτεί πολλές περιοχές της χώρας από αύριο.

Πλέον οι μετεωρολόγοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην χιονίσει τουλάχιστον στις μισές από αυτές, ενώ σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σήμερα θα είναι καθοριστική ημέρα για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς τα πάντα είναι οριακά και το κλίμα συνεχώς μεταβάλλεται.

Ο Γιάννης Καλλιάνος από τη μεριά του, ενώ τώρα αλλάζει την πρόβλεψη για χιόνια, επιμένει στο ότι οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Κι αυτός περιμένει τα σημερινά δεδομένα για να έρθει με ακριβείς προβλέψεις αναφορικά με τον χιονιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Χρυσούλας Πέτρου, τμηματάρχη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), την Παρασκευή η χώρα μας θα είναι χωρισμένη στα δύο με τις βορειοδυτικές περιοχές να πλήττονται από έντονες χιονοπτώσεις και τις ανατολικές από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν και στη νότια Ελλάδα.

«Φανταστείτε μία νοητή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Μεθώνη όπου από την μία πλευρά θα χιονίζει και από την άλλη θα βρέχει, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα», σημείωσε η κ. Πέτρου.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις προβλέπονται είναι έντονες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αττική και τις γύρω περιοχές τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα είναι ισχυρά, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένισή τους στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν εξασθενημένα στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ σταδιακά ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ