Τα επόμενα events του CoLab

Πέμπτη 06/12 και ώρα 19:00 “The Basics of Game Design”
Αυτήν την εβδομάδα ξεκινά ο σχεδιασμός video games και επιτραπέζια, σε ένα ειδικό workshop που θα έχει συνολική διάρκεια 12 ωρών (ένα 2ωρο/ εβδομάδα).

Θα δείτε βήμα-βήμα, πως μια ιδέα μπορεί να σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, που μπορεί να έχει εμπορική αξία, δηλαδή να πουληθεί στην αγορά. Μοναδικό προαπαιτούμενο η αγάπη για τα παιχνίδια, λίγη φαντασία και θέληση να μυηθείτε στον fantasy world του game designing.

Σύμφωνα με το CNNMoney o game designer έχει μέσο μισθό 72.000 δολάρια, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση τους κατά 27.6%. Γι’αυτό στόχος είναι να καλυφθεί το κενό γνώσης που υπάρχει στην Ελλάδα σχετικά με το gaming, και το CoLab να εκπαιδεύσει κατάλληλα ανθρώπους για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.
 
Το κόστος των μαθημάτων είναι μόνο 60 ευρώ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον και αγαπούν τα games να παρακολουθήσουν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’αυτό δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα του game design workshop.

Εισηγητές: Mike Papagathangelou Vaggelis Bagiartakis

Στην συνέχεια σειρά έχει η ανάπτυξη των games. Το ειδικό workshop “game development with Unity 3D” έρχεται πολύ σύντομα.

13 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 “Customer Development”
Μια καλή ιδέα δεν είναι το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση. Το βασικό συστατικό επιτυχίας είναι να βρούμε όλους του πιθανούς πελάτες που θα αγοράσουν το προιόν ή την υπηρεσία που προσφέρουμε.

Στα μαθήματα customer development, οδηγός είναι η lean μεθοδολογία, όπως αυτή καθιερώθηκε από τον Steve Blank του πανεπιστημίου του Stanford.

Ο Blank  σωστά επέμεινε ότι ο στόχος του επιχειρηματία δεν πρέπει να είναι να δημιουργήσει το τέλειο προιόν, όπως αυτός το ονειρεύτηκε, αλλά το τέλειο προϊόν, όπως το ονειρεύτηκαν οι μελλοντικοί του πελάτες. Άλλωστε ποιος ο λόγος να φτιάξεις κάτι που δεν θα το θέλει κανείς;
 
Η Κωνσταντίνα Κατσάρη θα διδάξει ακριβώς το πως μπορείτε να βρείτε τους πρώτους σας πελάτες και να τους πολλαπλασιάσετε. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο επικείμενο workshop δείτε εδώ ή συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: http://ekonomiaconsultants.com/workshops-for-startups.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ