Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου με πέντε επιβαίνωντες στο Σαραντάπορο

Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όταν στις 07:50 χάθηκε από τα ραντάρ το ελικόπτερο τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού.

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ το στρατιωτικό ελικόπτερο ήταν εν πτήσει από τη Λάρισα προς την Κοζάνη. Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία μέλη του πληρώματος και δύο αξιωματικοί από την 1η Στρατιά.

Σύμφωνα με νεότερο ενημερωτικό σημείωμα από το ΓΕΕΘΑ το ελικόπτερο του Στρατού Ξηρας τύπου UH-1H (Χιούι) εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν με νεότερο“. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις από το ΓΕΕΘΑ, στο χώρο της συντριβής βρέθηκαν 4 νεκροί μία τραυματίας. Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής. Εκτός κινδύνου είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου και μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

*Η φωτογραφία είναι εικόνα αρχείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ