Συνεργασία Nokia και STC για εξέλιξη του δικτύου στη Σαουδική Αραβία

Σε συμφωνία με τον Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο STC της Σαουδικής Αραβίας προέβη η Nokia για την επέκταση της ευρυζωνικής ταχύτητας, χωρητικότητας και κάλυψης στη Σαουδική Αραβία με τη χρήση της τεχνολογία 4.5G της Nokia.  

Λόγω της επέκτασης του δικτύου 4G στη Μέκκα, η κίνηση των δεδομένων στη Σαουδική Αραβία έχει αυξηθεί, και συγκεκριμένα η πόλη της Μεντίνα έχει παρουσιάσει αυξανόμενη ζήτηση.

Η Nokia έχει ήδη υλοποιήσει την πρώτη φάση της ανάπτυξης του έργου στη Μεδίνα, όπου της ζητήθηκε να αυξήσει τη χωρητικότητα. Η Nokia θα συνεχίσει την ανάπτυξη του δικτύου 4.5G

Η συμφωνία έρχεται να επισφραγίσει την μακρά ιστορία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Nokia έχει ήδη στα πλάνα της ένα «μονοπάτι προς το 5G», όπου επιτρέπει σε παρόχους να εκμεταλλευτούν τις σημαντικές αυξήσεις στην ταχύτητα και τη χωρητικότητα, όπου και όταν χρειάζεται, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες 4.5G, 4.5G Pro και 4,9G.

Ο Dr. Khaled Biyari, Διευθύνων Σύμβουλος της STC , δήλωσε: «Είμαστε δεσμευμενοι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους συνδρομητές μας. Με την χρήση της τελευταίας ευρυζωνικής τεχνολογίας από τη Nokia, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στη ζήτηση των ανθρώπων της Σαουδικής Αραβίας και των εκατομμυρίων επισκεπτών που φτάνουν στη χώρα κάθε χρόνο».

O Amr El Leithy, Επικεφαλής της Nokia στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δήλωσε σχετικά: «Στη Nokia καινοτομούμε συνεχώς για να βοηθήσουμε τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν τους πόρους τους καθώς αναπτύσσονται, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση με τον πιο οικονομικό τρόπο.  Η τεχνολογία μας 4.5G είναι ένα παράδειγμα αυτού, και υιοθετώντας τις υπηρεσίες μας, η STC θα καταφέρει να ανταποκριθεί στην επόμενη φάση της (συνδρομητικής) ζήτησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ